Bakterier i Wine Kan Bring Sundhedsmæssige fordele


Bakterier i Wine Kan Bring Sundhedsmæssige fordele
Credit: Igor Normann / Shutterstock.com

Der er bakterier i vin, der kan være til gavn for menneskers sundhed, ny forskning finder.

I undersøgelsen, forskere i Spanien isoleret 11 bakteriestammer fra vin, herunder stammer af Lactobacillus, som også findes i yoghurt, samt Oenococcus og Pediococcus bakterier, som er forbundet med vinfremstillingen.

"Indtil nu har mange undersøgelser rapporteret, at de bedste [fødevarer] at levere probiotika er mejeriprodukter gærede produkter, således at de probiotiske egenskaber af vin-relaterede [Lactobacillus] blev næppe studeret," sagde undersøgelse forfatter Dolores González de Llano Universidad Autónoma de Madrid i Spanien.

Men "i dag, er der et behov for nye og nondairy probiotika, fra det stigende antal lactose-intolerance tilfælde forekommer i verdens befolkning, kombineret med den negative virkning af cholesterol indeholdt i fermenterede mejeriprodukter," González de Llano fortalte Levende Science. [Lad dig ikke narre: 5 Probiotika Myter]

Probiotika er levende organismer, der kan bringe sundhedsmæssige fordele, hvis det indtages i de rette mængder, siger González de Llano. Forbrugende probiotika kan være gavnligt primært til at opretholde en sund samfund af tarmbakterier og tarmfunktion, sagde hun og tilføjede, at probiotika også blevet rapporteret til eventuelt har anti-cancer og kolesterolsænkende egenskaber.

I undersøgelsen, forskerne undersøgte bakteriernes evne, de er isoleret fra vin til at overleve i betingelser svarende til dem, der findes i det menneskelige mave system. Bakterier i enhver fødevare must at være i stand til at overleve i det fjendtlige miljø i mave-tarmkanalen, for at have en indvirkning på menneskers sundhed.

Forskerne kiggede at se, om bakterierne i vin kunne overleve, når de udsættes for simuleret mavesaft, galde og lysozym, et enzym, der er stærkt koncentreret i humant spyt, der kan skade bakterielle cellevægge.

De fandt, at bakterier kunne overleve under sådanne forhold, og deres overlevelse var sammenlignelig med eller endnu bedre end overlevelse flere stammer af bakterier er kendt for at være til gavn for menneskers sundhed.

Efterforskerne har også set på, hvor godt bakterierne i vin kan holde sig til væggene i den menneskelige tarm ved at dyrke humane tarm celler i et laboratorium fad. De fandt bakterierne klæbede sig fast, og derfor er de bakterier "kan tilvejebringe fordelagtige virkninger, såsom udelukkelse af patogener," eller skadelige bakterier, fra tarmen, skrev de i undersøgelsen.

Især en stamme af bakterier, der findes i vin, kaldet P. pentosaceus CIAL-86, havde en "udmærket" evne til at holde sig til tarmvæggen og "god" aktivitet mod E. coli, siger forskerne.

De probiotiske egenskaber af mælke-syre bakterier isoleret fra vin ligner dem af probiotika, der kommer fra fødevarer som mejeriprodukter, såsom fermenteret mælk eller yoghurt og tørre pølser, og fødevarer af vegetabilsk oprindelse, såsom sauerkraut og oliven, frugter, korn, kød eller fisk, sagde hun.

De nye resultater betyder ikke, dog, at drikke et par glas vin om dagen vil give de samme sundhedsmæssige fordele som at spise en fødevarer som yoghurt, sagde hun.

Selv om moderat forbrug af vin, som hun defineres som to glas om dagen, kan give visse sundhedsmæssige fordele, er vin i øjeblikket ikke tilvejebringe en tilstrækkelig mængde af probiotika at være gavnlig, fordi mange af bakterierne elimineres under en proces kaldet sulfatering, der stabiliserer vin, sagde hun. (Sulfatering er processen med at tilføje sulfitter, som er konserveringsmidler, der almindeligvis anvendes i vinfremstilling.)

Men probiotika "kunne isoleres fra vin for at blive kommercialiseret som probiotika, eller tilføjes til funktionelle fødevarer," sagde hun.

Undersøgelsen vil blive offentliggjort i udgaven af ​​tidsskriftet Food Microbiology i december.

Posts Carousel