'Baby Talk "Kan spille central rolle i sprog Acquisition


'Baby Talk "Kan spille central rolle i sprog Acquisition

Torsdag 12 august (healthday News) - Erfaringer, køn og personlighed synes at påvirke "baby talk" forældre bruger, når interagere med deres spædbørn, siger japanske forskere.

Baby talk findes på tværs af sprog og kulturer, men hjernen mekanismer, der ligger til grund for den, er ikke kendt.

Reiko Mazuka, Yoshi-Taka Matsuda og kolleger på Riken Brain Science Institute i Tokyo brugte funktionelle MRI til at vurdere hjernens aktivitet i 35 førstegangs-forældre, hvis børn var ikke begyndt at tale (preverbal) og sammenlignede dem med 30 mænd og kvinder uden enhver forældrerollen oplevelse. Undersøgelsen omfattede også 16 mødre med småbørn, der talte to ord ytringer og 18 mødre med børn i folkeskolen.

Deltagernes hjerneaktivitet blev overvåget, mens de lyttede til indspillet baby snak, som udløser hjernen aktivering mønstre svarende til dem, der opstår, når nogen taler baby snak, også kaldet spædbarn-rettet tale (IDS).

De hjernescanninger viser, at mødre med præverbale spædbørn var steget hjerneaktivitet i områder af hjernen, der styrer sproget. Denne øgede hjerneaktivitet ikke forekomme i nogen anden gruppe, herunder mødre, hvis børn var begyndt at tale, ifølge en Riken pressemeddelelse.

Blandt mødre med præverbale spædbørn, havde de, der var udadvendte også steget cortical aktivering i tale-relaterede motoriske områder i hjernen, fandt efterforskerne.

Resultaterne viser, at der er klare forskelle i, hvordan folk proces og generere IDS. Dette er tegn på, at barnet snak fungerer som et link for sproglig overførsel fra mor til barn, og spiller en afgørende rolle i de tidlige stadier af erhvervelse spædbarn sprog, forskerne konkluderede.

Resultaterne blev udgivet online August 5 forud for offentliggørelsen i en kommende print udgave af tidsskriftet NeuroImage.

Flere oplysninger

Den amerikanske Speech-Language-Hearing Association skitserer aktiviteter til fremme tale- og sprogudvikling.

- Robert PREIDT

KILDE: Riken Brain Science Institute, pressemeddelelse, 10 August, 2010

Sidst opdateret: 12 august 2010

Posts Carousel