At tale med jeres døtre Om brystkræft

  • In Default
  • August 4
  • 2 Views
  • 0 comments

At tale med jeres døtre Om brystkræft

Sarah Sparks, et travlt 30-årig mor til to i Gardner, Kan., Altid vil huske en vis snedækket dag denne tidligere januar.

"På 9:30 om morgenen fik jeg opkaldet - det var brystkræft,« siger hun med henvisning til det faste hun opdagede i brusebadet blot et par uger tidligere. "Jeg troede, jeg er 29 med ingen brystkræft familiehistorie; hvordan i alverden er dette muligt? "husker hun. Efter nyheden afregnes Sparks vidste, at hun havde brug for at sidde ned med sine døtre, og forklare situationen.

På grund af den sne, der dagen Sparks to døtre - aldre 6 og 8 - ikke var i skole. "Det var et telefonopkald efter det andet den dag; Jeg havde aldrig tårer, men jeg vil "forsvinde" fra tid til anden, "siger hun. "Jeg fandt ud af om brystkræft i morgen, og ved middagstid, min mand Jason og jeg fortalte vores piger. Jeg ønskede støvet til at bilægge en smule og at vide så meget som jeg kunne, i det korte tid jeg kunne, inden vi fortalte dem. Vi vidste, at vi var nødt til at træde let, fordi to uger før dette, måtte vi sætte vores 4-årige hund Hank ned på grund af kræft. Jason netop åbnede munden og sagde: "Mor har kræft." "

Som Sparks og hendes mand forventet, deres døtre 'reaktion på brystkræft nyhed var, "Hank kræft?" Derfra familien havde en lang snak over middag. "Vi lader pigerne ved, at mor havde" mommy kræft «og Hank havde» hund kræft, "siger hun.

Sparks og hendes mand var ærlig med deres piger. "Vi lade dem vide brystkræft var ikke til at dræbe mor, men det ville gøre mig meget syg," Sparks siger. "Jeg skulle til at ligge på sofaen en masse og tage masser af lur. Vi fortalte dem også medicinen jeg skulle være på ville gøre mig miste mit hår og at der i et par måneder, vil lægerne fjerne mine bryster og "nye" dem ville blive bygget til mor. "

Sparks lod hendes døtre føler brystkræft og fortalte dem det faste gjorde ikke ondt. "Vi gjorde også sikker på at gøre det meget klart brystkræft ville ikke ændre hvem jeg er - bare hvordan jeg ser - og at hvis de havde nogen spørgsmål til enhver tid, de var frie til at spørge,". Siger hun "De spurgte da mit hår ville falde ud, færdig middag og gik ud for at gøre vejrmøller i stuen. "

Siden den snedækket dag, har Sparks omhyggeligt gik grænsen mellem at dele hendes brystkræft erfaring med sine døtre og skræmmer dem. "Alt nyt jeg lærer, de lærer," siger hun. "Nogle ting kan få lidt overtrukket med sukker, men jeg fortæller dem alt. De ved om alle mine lægernes aftaler og mine blodtal - de sandsynligvis ligeglade, men de kender ".

Som en mor, der nyder mor og datter aktiviteter har Sparks også forsøgt at få hende til brystkræft erfaring som munter som muligt for hendes piger. "Vi har et hoved-barbering parti, og de hjælper mig med at planlægge det," siger hun. "De går også paryk shopping med mig. Jeg forsøger at gøre denne sjove og ikke skræmmende. "

Sparks døtre er stadig ung, men i fremtiden vil hun også nødt til at tale med dem om deres brystkræft slægtshistorie og forebyggelse af brystkræft. Ifølge Breastcancer.org, en kvindes risiko for brystkræft næsten fordobler hvis hun har en mor, søster eller datter, der er blevet diagnosticeret med sygdommen.

Mødre og døtre taler om brystkræft: En professionel udtalelse

Sandi Kafenbaum, LCSW, en rådgivning koordinator på Adelphi New York Statewide Breast Cancer Hotline og support Program, siger, at Sparks har den rigtige idé. "Når det kommer til at diskutere brystkræft og andre alvorlige sygdomme med børn, den første regel er at fortælle sandheden i en håbefuld måde," siger hun. "Nogle gange er det svært, når en kvinde først diagnosticeret med brystkræft, fordi hun er i en tilstand af chok og uro. Du ønsker at inkludere børnene, men ikke skræmme dem. Og nogle gange er det tager noget tid at komme overens med brystkræft diagnose, før du kan præsentere en rolig, sandfærdigt billede. "

Det afhænger af dine døtres alder, men Kafenbaum også siger, at det er vigtigt at diskutere forebyggelse af brystkræft, hvorvidt en mor har haft brystkræft eller ej. "Unge kvinder skal lære balancen i hvordan man tager vare på sig selv uden at have den byrde og øget angst, der kommer med brystkræft familiens historie," bemærker hun. "Mødre med brystkræft bør understrege at deres døtre, at forebyggelse af brystkræft er vigtig, men de behøver ikke at være tvangspræget og vild det."

Kafenbaum tilbyder følgende råd om, hvordan mødre med brystkræft bør tale med deres døtre:

Foretag børnene føler en del af tingene. Holde børn i løkken om brystkræft vil gøre dem føle sig godt, så lad dem være en del af det. Hvis du har lige haft kemoterapi eller operation for brystkræft, så lad dine døtre gøre små ting omkring huset til at hjælpe eller bringe dig noget at drikke. Undgå at give dem for mange opgaver selv - det er vigtigt for børn at have så normal en barndom som muligt, selv om mor har brystkræft.

Opmuntre dine børn til at have det sjovt Vis dine børn det er okay at læse sjove historier, gå udenfor og lege, og have det sjovt -. Selv når mor går gennem brystkræft behandling, siger Kafenbaum.

Tag væk byrde. Når man står med en mor, der har brystkræft, kan nogle børn undre, "Har jeg forårsage dette? Vil det ske for mig? Sagde jeg siger, jeg ville ønske, at du var død én gang, og det hele er min skyld? " Det er vigtigt at sætte disse bekymringer til hvile.

Lær dine børn en værdifuld lektie. For børn i alle aldre, kan brystkræft lære dem, at selvom noget er udfordrende, kan du håndtere det, tale om det, være proaktiv og komme igennem det som en familie.

Tal med din læge om brystkræft familiens historie. Mødre med brystkræft, der har ældre døtre skal have en diskussion med en læge og spørge, hvordan du skal håndtere behandle emnet forebyggelse af brystkræft. Konkret spørge en læge, hvis din datter skal screenes regelmæssigt for sygdommen, eller hvis anbefales gentest.

Få hjælp, hvis du har brug for det. Hvis du er en mor med brystkræft, der kæmper med, hvordan man tale med din datter eller du har andre vanskeligheder, tale med en terapeut eller dit barns skole for vejledning.

"Samlet set når det kommer til mødre og døtre taler om brystkræft, du vil medtage børnene, men ikke skræmme dem," siger Kafenbaum.

Posts Carousel