At leve med fibromyalgi

  • In Default
  • October 5
  • 8 Views
  • 0 comments

At leve med fibromyalgi


Tilpasset fra et brev fra Petula Renee Wright

Hver morgen, mine øjenlåg er den første ting til at flytte. Jeg åbner dem langsomt og tage opgørelse over min krop. Bøje mine fingre. Peger mine tæer. Dreje mit hoved. Overordnede min ryg.

Yup, tror jeg, stadig i smerte og stiv som sædvanlig.

Mere end 10 år siden, jeg indså, at jeg var vågne op hver morgen opbrugt, min krop gjorde ondt, og mit hoved ondt. Nogle gange ville der være prikken fornemmelser og følelsesløshed. Efter mange års klager, læger besøg og tests blev jeg endelig diagnosticeret med fibromyalgi i slutningen af 2007.

Fibromyalgi er en kronisk, udbredt smerte tilstand. Mine symptomer omfatter smerter, træthed, søvnløshed, stivhed, hovedpine, depression og koncentrationsbesvær herunder glemsomhed og en manglende evne til at multitaske. Andre mennesker med fibromyalgi kan have forskellige symptomer, da de kan variere fra person til person.

Da jeg først bemærkede symptomer, jeg havde bare mig selv og en datter at passe. I 2002 havde jeg en mand. I 2003 havde jeg en søn. I 2005 og 2007, havde jeg to flere døtre. Nu er det bare mig og børnene. På trods af de symptomer, jeg udholde, jeg stadig nødt til at stige hver morgen til at tackle mit ansvar.

Beskæftiger sig med fibromyalgi er blevet anden karakter. På det enkleste niveau, det føles at tilpasse sig en ny frisure eller bryde i et par nye sko. Forskellen er, jeg vil ikke vokse ud af det eller bryde det i. Der er tidspunkter, hvor jeg overdrive det og er nødt til at sætte mine fødder op for et par dage eller flytte rundt langsomt med min ryg lidt foroverbøjet. Men, på bare 41 år, jeg ønsker ikke at være helt ude af spillet.

Det er derfor jeg holde gå og forsøge at huske at sætte mig og mit helbred først. Er jeg altid en succes? Nej Har jeg kender og respekterer mine grænser? Jeg forsøger at, fordi ingen andre vil. Med en afbalanceret tilgang, herunder medicin, der hjælper med mine symptomer, kan jeg holde ud.

Min tilstand er ikke synlig, og folk nogle gange spørgsmålstegn ved dens gyldighed. Så jeg finder styrke fra dybt inde til at validere min egen virkelighed. Det er denne ånd - at kvalitet - der skubber mig, når jeg vågner op om morgenen og langsomt åbne mine øjne.


Oplysningerne sundhed heri er fastsat til uddannelsesmæssige formål og er ikke beregnet til at erstatte drøftelser med en sundhedspleje udbyder. Alle beslutninger vedrørende patientpleje skal foretages med en sundhedspleje udbyder, overvejer de unikke karakteristika patienten.

Støttet af Pfizer Inc.

Min tilstand er ikke synlig, og folk nogle gange spørgsmålstegn ved dens gyldighed. Så jeg finder styrke fra dybt inde til at validere min egen virkelighed. Det er denne ånd - at kvalitet - der skubber mig, når jeg vågner op om morgenen og langsomt åbne mine øjne.


Oplysningerne sundhed heri er fastsat til uddannelsesmæssige formål og er ikke beregnet til at erstatte drøftelser med en sundhedspleje udbyder. Alle beslutninger vedrørende patientpleje skal foretages med en sundhedspleje udbyder, overvejer de unikke karakteristika patienten.

Støttet af Pfizer Inc.

Min tilstand er ikke synlig, og folk nogle gange spørgsmålstegn ved dens gyldighed. Så jeg finder styrke fra dybt inde til at validere min egen virkelighed. Det er denne ånd - at kvalitet - der skubber mig, når jeg vågner op om morgenen og langsomt åbne mine øjne.


Oplysningerne sundhed heri er fastsat til uddannelsesmæssige formål og er ikke beregnet til at erstatte drøftelser med en sundhedspleje udbyder. Alle beslutninger vedrørende patientpleje skal foretages med en sundhedspleje udbyder, overvejer de unikke karakteristika patienten.

Støttet af Pfizer Inc.

Posts Carousel