Aspirin, Warfarin Fare Lige for patienter med hjertesvigt


Aspirin, Warfarin Fare Lige for patienter med hjertesvigt

Fredag ​​3 februar (healthday News) - En stor head-to-head studie finder, at aspirin er lige så god som warfarin at forebygge slagtilfælde og død i patienter med hjertesvigt.

Forskerne siger, at, alt andet lige, resultaterne rejser spørgsmål om det fornuftige i rutinemæssigt bruger warfarin (Coumadin), som kan forårsage farlige blødning. Resultaterne blev præsenteret fredag ​​på det årlige møde i American Stroke Association i New Orleans.

Patienter med hjertesvigt har en øget risiko for blodpropper, slagtilfælde og død.

Undersøgelsen er den største og længste af sin art til dato, og omfattede mere end 2.300 patienter i gennemsnit 61 år gamle. Alle patienter havde hjertesvigt og en normal hjerterytme, og blev fulgt i op til seks år (gennemsnitligt 3,5 år).

Patienterne blev randomiseret til at modtage enten 325 milligram om dagen af ​​aspirin eller warfarin doser beregnet til at opnå et på forhånd fastsat grad af blodfortyndende.

Død, iskæmisk slagtilfælde (forårsaget af blokering af en arterie transporterer blod til hjernen) eller blødning inde i hjernen (intracerebral blødning) hos ca. 8 procent af de patienter, som tager aspirin og ca. 7,5 procent af dem, der fik warfarin. Denne forskel blev ikke anset for at være statistisk signifikant, sagde forskerholdet.

Blandt patienter, som blev fulgt i mere end tre år, forekom slag i 0,72 procent af dem tager warfarin og 1,36 procent af dem, at tage aspirin, ifølge undersøgelsen. Mens warfarin brugere havde halvdelen slaget risiko for dem på aspirin blev den samlede risiko for slagtilfælde for patienter i enten gruppe betragtes som lav.

På den anden side, fandt forskerne, at større blødning (bortset intracerebral blødning) forekom hos 0,9 procent af de patienter, aspirin hvert år, sammenlignet med 1,8 procent af dem på warfarin. Det var en statistisk signifikant forskel, sagde holdet.

"Selv om der var en warfarin fordel for patienter behandlet i fire år eller mere, samlet, warfarin og aspirin var ens," ledende forfatter Dr. Shunichi Homma, professor i medicin ved Columbia University i New York, sagde i et slagtilfælde forening nyheder frigivelse.

"I betragtning af, at der ikke er nogen generel forskel mellem de to behandlinger, og at mulige fordele af warfarin starter ikke før efter fire års behandling, er der ingen tvingende grund til at bruge warfarin, især i betragtning af risikoen blødning," Homma noteret.

En ekspert sagde undersøgelsen giver værdifulde oplysninger til læger og patienter.

"Der har altid været et spørgsmål om, hvorvidt warfarin eller aspirin er bedre ved behandling af hjertesvigt hos patienter med normale hjerterytme, så dette er en meget vigtig undersøgelse," bemærkede Dr. Kenneth Ong, en kardiolog på The Brooklyn Hospital Center i New York City.

"Indtil nu, betragtes vi warfarin en mere potent anti-koagulation medicin end aspirin, selvom hver påvirker en anden mekanisme af koagulation," forklarede han. "Tidligere, den eneste grund til at sætte patienter med hjertesvigt på warfarin var i tilfælde af patienter med en historie af slagtilfælde, forbigående iskæmiske slagtilfælde (TIA eller" mini-slagtilfælde ") eller en uregelmæssig hjerterytme. Denne undersøgelse bekræfter gældende standarder for behandling. Aspirin er lige så effektiv som warfarin i behandling af hjertesvigt, men warfarin er indiceret til højrisikopatienter. "

Homma team sagde, at de i øjeblikket er ved at analysere, om visse undergrupper af patienter nydt mere fra enten aspirin eller warfarin.

Da denne undersøgelse blev præsenteret på en medicinsk møde, bør de data og konklusioner ses som foreløbig, indtil publiceret i et peer-reviewed tidsskrift.

Flere oplysninger

Det amerikanske agentur for Healthcare Forskning og Kvalitet har mere om blodfortyndende medicin.

- Robert PREIDT

KILDER: Kenneth Ong, MD, kardiolog, The Brooklyn Hospital Center, New York; American Stroke Association, pressemeddelelse, 3 februar 2012

Sidst opdateret: 3 Februar 2012

<Div class = "seeAll">
<Div class = "dotSepHr"> <hr /> </ div>
<Img class = "alignleft" style = "float: left;" src = "http://img2.timeinc.net/health/images/healthy-living/healthnews/HEALTHDAY_Web_XSmall.jpg" alt = "" width = "118 "height =" 46 "/>
</ Div>

Posts Carousel