Årsagerne til overdreven hårtab hos kvinder

 • In Default
 • August 8
 • 29 Views
 • 0 comments

 • Årsagerne til overdreven hårtab hos kvinder  Årsagerne til overdreven hårtab i kvinder Kreditering Jupiterimages / Comstock / Getty Images
 • Når håret begynder at falde ud, kan det være meget skadeligt for en kvindes selvtillid; alt fra arbejdsliv til privatliv kan blive påvirket. Der er mange behandlingsmuligheder til rådighed for hårtab, men før behandlingerne kommer årsagerne. Nogle af årsagerne kan forebygges; nogle af dem ikke kan.


  Stress

  Stress kan have en svækkende virkning på kroppen. Det kan føre til søvnløshed, forårsage depression, hæve kortisolniveauer og fører til vægtøgning. Men det kan også have en indvirkning på hår. Hvis du har en sygdom eller en større operation, hår har en tendens til at falde ud på grund af stress. Men denne type hårtab er normalt midlertidig.


  Slankekure

  Mange kvinder går på crash kost. Dette kan faktisk ske, men det kan være på bekostning af dit hår. Hår har brug de rigtige vitaminer og næringsstoffer til at vokse. Når det er berøvet disse næringsstoffer, som i tilfælde af et nedbrud kost, kan det falde ud. To vitaminmangel, der kan især forårsage det er A-vitamin og jern.


  Trækkraft

  Mange kvinder konstant har deres hår trukket tilbage i en hestehale, majs rækker eller i en bolle. Denne overskydende stress på håret kan få det til at falde ud i en tilstand kaldet "trækkraft alopeci." Hvis stoppet i tid, kan det være omvendt, men hvis ikke, kan det være permanent. Denne betingelse oftest rammer African American kvinder, unge voksne og børn.


  Hormoner

  Hormoner kan spille en stor rolle i hårtab. Et sådant tilfælde er, når skjoldbruskkirtlen er overaktiv eller underaktiv. Hår kan falde ud, men det kan generelt behandles og korrigeres. Hårtab kan også opstå, hvis en kvindes hormonale niveauer af østrogen og androgen er ude af balance.

  Graviditet er en anden tid, hvor hormon niveauer er ude af balance. I løbet af denne tid, visse hormoner er højere end normalt - som forårsager hår, der normalt falder ud til at forblive intakt. Derefter ca. 3 måneder efter fødslen, hormoner normaliseres og overdreven hårtab kan forekomme.


  Medicin

  Receptpligtig medicin anvendes til behandling af symptomer på et eksisterende problem. De kan være effektive, men de kan også føre til andre problemer samt - såsom hårtab. Nogle særlige dem er blodfortyndende medicin, kemoterapi narkotika, antidepressiva, gigt medicin og p-piller.


  Infektion og sygdom

  Der er visse infektioner, som kan føre til hår falder ud i klumper. Den ene kaldes "tinea capitis," også kendt som ringorm. Dette påvirker generelt unge piger, og som navnet antyder, hårtab er i form af en cirkel. Der er også forskellige sygdomme, der kan føre til hårtab, hvoraf to er diabetes og lupus.

 • Tags:

Posts Carousel