Årsager til jagende smerte, når vejrtrækningen

 • In Default
 • August 11
 • 13 Views
 • 0 comments

 • Årsager til jagende smerte, når vejrtrækningen  Jagende smerte i brystet bliver ofte beskrevet som "kniv-lignende." Photo Credit kniv billede ved dethchimo fra <a href='http://www.fotolia.com'> Fotolia.com </a>
 • Jagende smerter ved vejrtrækning, også beskrevet som "kniv-lignende," er sørgeligt. Smerter forårsaget af en tilstand i lungerne er ofte skarp, og almindeligt forværres under en dyb indånding. En række lidelser, nogle, som er meget alvorlige, kan medføre jagende smerter ved vejrtrækning. Lidelser ikke involverer lungerne kan også forårsage en lignende symptom. En læge bør vurdere årsag til en smerte.


  Lungehindebetændelse

  Membraner, eller lungehinden, surround lungerne og linje brysthulen, der adskiller dem. Lungehindebetændelse resultater, når betændelse udvikler mellem disse to lag, forklarer Mayo Clinic. Inflammation forårsager lagene til at gnide mod hinanden, producerer den karakteristiske skarp smerte af lungehindebetændelse, der opstår under vejrtrækning. En underliggende medicinsk tilstand, såsom influenza, lungebetændelse eller anden infektion, kan forårsage lungehindebetændelse. Andre årsager omfatter autoimmune sygdomme, såsom lupus, skade på brystet, brækkede ribben, åben hjertekirurgi og tuberkulose. En samling af væske mellem de betændte lag eller pleural effusion, kan forekomme, hvilket stopper smerte, men kan resultere i en sammenklappet lunge. Behandlingen fokuserer på at fjerne den underliggende årsag og lindre smerter. Hvis en stor pleural effusion udviklet, kan det være nødvendigt at drænet.


  Lungeemboli

  Lungeemboli eller PE, er en pludselig blokering af en arterie i lungerne af en blodprop, der rejste fra et andet sted i kroppen, mest almindeligt benene. En blodprop, der udgør i en vene, og derefter brækker og rejser gennem cirkulationen kaldes en embolus, National Heart, forklarer Lung og Blood Institute. En PE er en livstruende tilstand. Det kan forårsage lavt iltindhold i blodet, som kan skade organer, permanent skade del af en lunge og forårsage død, hvis flere blodpropper, eller en stor blodprop, forårsager problemet. Symptomerne omfatter en skarp, stikkende smerte i brystet under vejrtrækning, åndenød og en hurtig puls.


  Pneumothorax

  En pneumothorax er en akkumulering af luft i det pleurale rum, eller mellemrummet mellem lungen og brystkassen hulrum, som resulterer i en sammenklappet lunge. Sammenbruddet kan være delvis eller fuldstændig, og resultater, når skade eller sygdom, såsom emfysem, forårsager et hul i det pleurale rum, som derefter fyldes med luft. En spontan pneumothorax kan også forekomme, og har ingen kendt årsag. Symptomerne afhænger af omfanget af sammenbruddet, og omfatter åndenød, en jagende smerte, når vejrtrækningen, smerter i skulderen eller maven og en tør, hacking hoste. Shock, hjertestop og død kan resultere, siger National Heart, Lung og Blood Institute.

 • Tags:

Posts Carousel