Årsager til ankel og underben Hævelse

 • In Default
 • February 29
 • 72 Views
 • 0 comments

 • Årsager til ankel og underben Hævelse  Årsager til ankel og underben Hævelse Kreditering Stockbyte / Stockbyte / Getty Images
 • Ankel og underben hævelse har mange forskellige årsager. MayoClinic.com citerer 27 forskellige mulige årsager. En patient kan have hævede ankler fra et mindre problem, såsom langvarig stående, eller fra en alvorlig medicinsk tilstand, såsom hjertesvigt. Det er vigtigt for patienten at forstå nogle af de almindelige årsager til ankel og hævede ben.


  Hjertesvigt

  Hjertet er det vigtigste organ for at pumpe blod og fluider gennem en persons krop. En af de tidlige tegn på hjertesvigt er ankel og underben hævelse, og dette har tendens til at forekomme på begge ben. Hvis en patient er over 35 år og udvikler bilaterale ankel hævelse, uden traumer, bør hun se en læge for at få tjekket for eventuelle hjertesvigt.


  Nyresvigt

  Nyrerne repræsenterer filtreringssystem for den menneskelige krop. De filtrerer affaldsprodukter og også støtte hjertet i omløb af væske. En patient, der oplever nyresvigt vil ofte udvikle hævelse i underekstremiteterne; dette vil derefter sprede sig til andre dele af kroppen som nyresvigt skrider frem. Dette berettiger også tæt styring af en læge.


  Vein Sygdom

  Vener er de blålige-farvet blodkar, der bringer gamle blod fra arme og ben tilbage til hjertet. Når venerne bliver beskadiget og svag, kan en patient udvikle en sygdom, kendt som "venøs insufficiens." Venøs insufficiens er en almindelig årsag til nedre ekstremitet hævelse hos ældre.


  Blodprop i Leg

  Selvom ikke almindelige, kan en blodprop i de dybe vener i en patients ben være dødelig. En sådan tilstand betegnes "dyb venetrombose," eller DVT. Ud over at sænke ben hævelse (som regel ensidig), vil en DVT patient har smerter og rødme i læggen området. Et sådant sæt af symptomer warrants øjeblikkelig lægehjælp.


  Ankel og benskader

  Traumer er en hyppig årsag til ankel og underben hævelse, men patienten er sædvanligvis bevidst om sin skade. Som eksempler kan nævnes: forstuvning eller brud på anklen, revet akillessenen eller kontusion skade af foden. En anstrengt lægmusklen vil også medføre underben hævelse.


  Cellulitis

  Cellulitis er en bakteriel infektion i huden og underliggende bløde væv. Hvis der opstår cellulitis på en patients lavere ekstremitet, vil hun have lokal hævelse samt smerter og varme. Sådanne symptomer berettiger et besøg hos sin læge, så hun kan starte på antibiotisk behandling.


  Afhængig Ødem

  Når en person sidder eller står for længe i en fast position, bevirker dette en backup i kredsløbet og lymfesystemet, hvilket forårsager ben og ankel hævelse. Dette er kendt som "afhængig ødem." Et typisk eksempel er, når en mand er flyver på en 12-timers oversøiske flyvning, og han sidder fast i en midterste sæde på økonomiklasse. Ankel øvelser, massage og hyppige besøg på toilettet, vil hjælpe afværge dette problem.

 • Tags:

Posts Carousel