Apple Health App: hvad det kan og ikke kan gøre

  • In Default
  • January 19
  • 5 Views
  • 0 comments

Apple Health App: hvad det kan og ikke kan gøre
Et billede af den nye Apple Health app.
Credit: Apple Health Screengrab / Rachael Rettner

Apples nye Health app er nu oppe og køre på den nyeste version af iOS 8, men hvad der præcist kan denne app gøre for dig?

Den første ting at vide, er, at Health app ikke spore oplysninger af sig selv, i det mindste ikke endnu. Det er en aggregator, hvilket betyder at det trækker oplysninger fra dine andre sundhedsmæssige apps, og viser det hele for dig i et enkelt dashboard. Så for Apples Health app til at være nyttige, skal du andre sundhedsmæssige apps.

Eksperter siger, at sammenlægning apps som Apples Sundhed kan tilbyde brugerne en ny oplevelse, samtidig med at dem til at holde de apps, de har vænnet sig til at bruge.

Med Health app, er Apple siger "du behøver ikke at opgive [dine gamle apps], men her er en ny oplevelse, som du kan fordøje dine gamle data i," siger Dan Ledger, forstander på konsulentfirma Endeavour Partners.

Selv om denne sammenlægning ikke kan være vanskeligt for folk, der bruger bare to eller tre apps hver for sig, "kan der være mulighed for at tage, at data, der kombinerer det og visualisere det på måder, som disse enkeltstående apps ikke kan gøre," Ledger sagde.

Lige nu er der et begrænset udvalg af apps, der arbejder med Apple Health. For eksempel, hvis du spore din aktivitet med et fitnesscenter tracker såsom en Fitbit, en Withings Pulse eller en Basis ur, er du ude af lykke, fordi apps til disse enheder ikke integrere med Apple Health endnu.

Men en hel del populære apps har allerede opdateret deres software og arbejder med Apple Sundhed, herunder Jawbone UP, myfitnesspal og Kør med kort My Run +.

Du kan tillade disse apps at "skrive" data til din sundhed app, så dine data - ligesom hvor mange skridt du tager, og hvor mange kalorier du har spist - vil dukke op på Health app instrumentbræt. Du kan også tillade disse apps til at "læse" data fra Apple app, så dine forskellige sundhedsmæssige apps kan dele oplysninger med hinanden.

Væsentlige, Health app fungerer som en hub, så oplysninger til at komme ind og gå ud af et centralt sted. Og du kan vælge, hvilke oplysninger du vil tredjepartsprogrammer at se. [10 Fitness Apps: Hvilken er bedst for din personlighed?]

Apple Health App: hvad det kan og ikke kan gøre


Screenshots fra Apple Health app.
Credit: Rachael Rettner

Men hvordan sammenlægning tilbyde mere af en ydelse end at spore ting på blot en app? Efter alt, den nye UP app (som ikke kræver et armbånd) allerede sporer skridt, forbrændte kalorier og sove, og selv har et sted at input, hvad du spiser.

For at finde ud af nogle af de potentielle fordele ved sammenlægning, jeg hentede myfitnesspal at spore min fødeindtagelse. Denne app viser ikke dig en graf af data om de enkelte næringsstoffer over tid, men Apples Health app gør. Her er, hvad grafen ligner:

Apple Health App: hvad det kan og ikke kan gøre


Et billede af Apple Health app sporing gåafstand og ernæring oplysninger.
Credit: Rachael Rettner til Live Science

Graftegning oplysninger om et enkelt næringsstof, som natrium, kan være en nyttig måde at holde styr på, om du får for meget eller for lidt af det. Men da jeg testede den app, syntes der at være et par bugs i kommunikationen mellem myfitnesspal og Apple Sundhed: Først, min ernæring data ikke dukke op på Health instrumentbrættet, indtil jeg genstartet min telefon og indtastet mit næringsdeklarationen igen. Og for det andet, kun ét ernæring datapunkt viste på et tidspunkt - den app ikke vise mig en graf over min indtagelse over tid.

Ledger sagde, at der er andre udfordringer til sammenlægning oplysninger. For eksempel, hvis du har en app, der sporer din træning og en, der sporer dine skridt, og du går en tur, vil apps skal vide, at det er en begivenhed - hvilket er ikke en let problem at løse, siger Ledger.

Alligevel kunne tracker nyhedslæsere hjælpe brugerne med at finde forbindelser i deres data, at de måske ikke bemærke ellers ligesom om deres workout kvalitet ændringer baseret på temperatur eller luftfugtighed, sagde han. (Men det er ikke klart, om der er en "app til at" endnu.)

Også lige nu, kan Health app samle en række målinger fra dine apps, men det er ikke en altomfattende liste. For eksempel er der ikke plads til at spore menstruationscyklus eller din eksponering for omgivende lys (som nogle finesser trackers kan spore).

Hertil kommer, når udviklere gør apps, der giver "præskriptiv" oplysninger om dit helbred - altså give dig råd om hvordan man kan være sundere - de er nødt til at træde varsomt, fordi de skal sørge for disse indsigter er nøjagtige, sagde Ledger. Som følge heraf er mange sundhedsmæssige apps giver kun beskrivende oplysninger, (dvs. blot din statistik).

"Den største udfordring lige nu er at få disse indblik i en ekstrem høj grad af nøjagtighed og pålidelighed," Ledger sagde. Give folk forkerte råd kan være skadeligt, eller få dem til at mistro den app, selvom den app er lige det meste af tiden, sagde Ledger. "Det handler ikke om de 80 procent af den tid, du kommer til at få det rigtige, det handler om de 20 procent af den tid, du kommer til at få det forkert," tilføjede han.

En anden udfordring for sammenlægning er, at få ernæring indsigter, brugere typisk nødt til manuelt indtaste, hvad de spiste, som tager tid, og folk ikke altid huske at gøre det, sagde Ledger. Så selv hvis du kunne finde sammenhænge mellem hvad du spiser og dine aktiviteter, ville du nødt til at huske at indtaste dit fødevareinformation, sandsynligvis i flere uger, siger Ledger.

"Hvis du havde data om koffein og sove, kan du begynde at korrelere koffein og søvn. Men det kræver, at hver gang jeg har kaffe, jeg går ind i app og fortælle det," Ledger sagde. "Det er et kæmpe [ting at] bede folk."

Posts Carousel