Amning og Co-Sleeping med Baby Påvirker mors Velfærd

  • In Default
  • November 18
  • 6 Views
  • 0 comments

Amning og Co-Sleeping med Baby Påvirker mors Velfærd


Credit: Alexander Raths | Dreamstime

De beslutninger, om at amme og dele en seng med barnet ikke påvirker kun velfærd barnet, men også moderen, en ny undersøgelse fund.

Kvinderne i undersøgelsen med de bedste stress hormon mønstre var dem, der ammede men afholdt sig fra at dele seng med deres baby, fandt forskerne. De kvinder, der klarede sig værst var dem, der co-sov og gjorde ikke amme.

Forskerne ledte efter den optimale daglige rytme i kvindernes stress hormon niveauer. En optimal rytme er én, hvor niveauet af stresshormonet kortisol er høj om morgenen, for at forberede en person for dagens begivenheder og stressfaktorer, og lav i aften, at give mulighed for søvn.

Kvinder, der ikke amme, eller som delte en seng med deres spædbarn, havde mindre end optimal døgnrytmer.

Resultaterne tyder på, at anbefalinger fra den offentlige sundhedseksperter, fordi de er gode til spædbørn - at de skal ammes, og at de sover i deres egen seng - er gode til mødre, også.

"Kombinationen af ​​disse to ting er også fysiologisk gavnligt for mødre," siger undersøgelse forsker Clarissa Simon, fra Institute for Policy Research og Pædagogiske Universitetsskole og socialpolitik ved Northwestern University.

Undersøgelsen blev præsenteret i denne uge på den amerikanske Public Health Association årlige møde.

Tidligere undersøgelser har vist, cortisol niveauer stige under graviditet og slip straks efter fødslen, men kun få studier har set på, hvad der sker i den senere postpartum periode.

I den nye undersøgelse, Simon og kolleger analyserede spytprøver fra 195 kvinder i en forstad til Chicago seks måneder efter fødslen. Prøver blev indsamlet, når deltagerne vågnede, 30 minutter efter at vågne, og ved sengetid.

Mødre, der ammede, men ikke samarbejdede søvn havde de stejleste fald i deres cortisol niveauer fra morgen til aften - et mønster der tidligere forbundet med et godt helbred. For eksempel har undersøgelser vist, at mennesker med dette mønster er mere tilbøjelige til at være i god hjerte-kar-sundhed eller overleve brystkræft, siger Simon.

Mødre, der gjorde ikke amme og gjorde deler en seng med deres babyer havde mindre af et fald i løbet af en dag, sagde Simon.

Amning er en kendt stress reducer, siger Simon. Som for at dele en seng med et spædbarn, kan det føre til søvnproblemer for moderen, som vil blive afspejlet i hendes stress hormon niveauer, sagde hun.

Fordi undersøgelsen blev gennemført i én forstad til Chicago, er det ikke klart, om de resultater, gælder for den almindelige befolkning, siger Simon.

Give det videre: Mødre der amme, men ikke deler en seng med deres baby har optimale stress hormon rytmer.

Posts Carousel