Alum som ingrediens i rynke creme

  • In Default
  • February 18
  • 11 Views
  • 0 comments

  • Alum som ingrediens i rynke creme



    Alum er en almindelig ingrediens i hudplejeprodukter, herunder rynke cremer. Photo Credit Creatas / Creatas / Getty Images
  • Kalium alun, ofte forkortet til alun, er et mineral salt, der forekommer naturligt i form af glasagtige, otte-sidede hvide krystaller. På grund af sin forskelligartede funktioner, er alun blevet brugt af mennesker i tusinder af år, og det er stadig populær i dag til rensning vand, bejdsning fødevarer, og tjener som en ingrediens i aftershave, garvning lotion og deodoranter. Alum er også ofte anvendes i kosmetik, herunder anti-aging produkter såsom rynke cremer.

    Egenskaber

    Selvom alun naturligt vokser i form af en krystal, det opløses i vand, bliver flydende med varme og kan danne en ustruktureret pulver, når det bearbejdes ved høje temperaturer, hvilket gør det let at blande med andre ingredienser i rynke cremer. Selv om det kan udvindes fra stenbrud, kan alun skabes syntetisk ved at kombinere aluminiumhydroxid med ammoniumsulfat eller kalium.


    Funktion

    I rynke cremer, alun fungerer som en astringerende, der forårsager en forfriskende prikkende fornemmelse. Fordi alun har tendens til at stramme huden efter påføring, kan den midlertidigt reducere forekomsten af ​​rynker. Denne ingrediens har også antimikrobielle egenskaber og kan hjælpe rynke cremer tjene en dobbelt funktion som bakteriedræbende rensemidler.


    Bivirkninger

    Alun kan ikke tolereres lige godt af alle mennesker. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet i juli 1999 "Cutis," nogle mennesker oplever hudirritation fra at bruge en deodorant indeholder alun. Hvis du bruger udstille tørhed, kløe, rødme eller andet ubehag på huden efter påføring alun-holdige rynke creme, ophøre med at bruge og se efter alternative produkter, der er fri for denne ingrediens.


    Sikkerhed

    Den Cosmetic Ingrediens anmeldelse, som er den vigtigste sikkerhed review board for stoffer, der anvendes i kosmetik, ikke har evalueret sikkerheden ved alun til ekstern brug. Imidlertid har Food and Drug Administration godkendt alun til brug som en fødevare blegemiddel, en ingrediens i mundhygiejne elementer og en astringerende i over-the-counter-produkter.


    Overvejelser

    Ifølge Skin Deep Cosmetic Sikkerhed Database kan alun være mutagent, forårsage genetiske forstyrrelser i celler efter eksponering. Selvom mutagene stoffer potentielt kan fremme kræft, kan mængden af ​​alun til stede i rynke cremer ikke være høj nok til at udgøre en trussel. Derudover kan alun være miljømæssigt giftige ved at akkumulere i vævet af akvatiske skabninger. Hvis du foretrækker jord-venlige kosmetiske produkter, kan alun-holdige rynke cremer ikke være egnet.

  • Tags:

Posts Carousel