Alkohol & LDL kolesterol


 • Alkohol & LDL kolesterol  Undersøgelser, der sammenligner alkoholforbrug og LDL-kolesterol er ikke fyldestgørende. Photo Credit alkohol billede ved dinostock fra Fotolia.com
 • Overdreven alkoholforbrug er direkte knyttet til leversygdom, hjertesygdomme og afhængighed, ifølge årtiers medicinsk litteratur, men et stigende antal undersøgelser viser, at moderat brug af alkohol faktisk kan sænke risikoen i øvrigt raske individer. Ved spørgsmål er sammenhængen mellem kolesteroltal og alkoholindtag. Nogle undersøgelser viser en potentielt positiv effekt, mens andre viser, at genetiske faktorer kan være på spil.

  Typer af kolesterol

  Low-density lipoprotein eller LDL, er kendt som "dårlige" kolesterol, fordi det kan ophobes i arterievæggene, hvilket reducerer deres elasticitet og indsnævre åbningen, hvorigennem blod skal flyde. Dette øger risikoen for en hel eller delvis blokering, der forårsager et hjerteanfald.

  High-density lipoprotein, eller HDL, er "godt" kolesterol. Undersøgelser viser, at HDL bærer cholesterol væk fra arterierne til leveren, hvor det kan behandles og føres ud af kroppen.


  Acceptable niveauer

  Total kolesterol er en kombination af HDL, LDL og triglyceridniveauer. Optimale LDL koncentrationerne er under 100 mg / dl. Farlige niveauer begynder ved 130 mg / dl, som betegnes "borderline høj" af American Heart Association, og de kan stige så højt som 500 mg / dl. Din målniveau afhænger af dine andre risikofaktorer såsom diabetes eller en historie af hjertesygdomme i din familie.


  Genetik

  Forbindelsen mellem alkoholforbrug og LDL er stadig uklar og kunne skylder mere til genetiske faktorer, der allerede er til stede i drikkende snarere end alkoholforbrug selv. Den apolipoprotein E gen eller APOE, kan være en mere direkte indikator for virkningerne af alkoholforbrug på LDL-kolesterol. Ifølge forskeren Dolores Corella og kolleger i en undersøgelse af mere end 2000 mænd og kvinder, offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition," mandlige drikker med en vis APOE variant eller E2 allelen, havde lavere LDL niveauer end dem med APOE varianten E4 allel. Undersøgelsen tvivl om den direkte påvirkning af alkohol på LDL niveauer og i stedet foreslået, at genetik udøvede en stærk indflydelse på niveauer, der adfærd ikke kunne overvinde.


  Modstridende Evidence

  Alkohol øger triglycerider, hvilket øger risikoen for leversygdomme, hjertesygdomme og slagtilfælde, ifølge National Heart, Lung og Blood Institute, eller NHLBI. Det rejser også HDL kolesterol, hvilket sænker risikoen for sådanne resultater. Men der er ingen tegn på, at alkohol alene sænker LDL-kolesterol og samtidig øge HDL-kolesterol, så brugen af ​​alkohol som et middel til at forhindre hjerteanfald eller slagtilfælde kan ikke anbefales, siger NHLBI. Alkoholforbrug i dem uden andre risikofaktorer, såsom allerede høje niveauer af LDL, har tendens til at sænke deres risiko for hjertesygdomme i almindelighed; men drikker med højt LDL-kolesterol dramatisk øger deres risiko. Dette tyder på, at alkohol har en positiv indvirkning på risiko generelt, men lidt korrelation til de farligste faktorer individuelt risikofaktorer.


  Alkohol Tilbagetrækning

  Storforbrugere, der undlod at stemme fra at drikke i løbet af en fire-ugers undersøgelse foretaget af japanske forsker Makato Ayaori og kolleger, og offentliggjort i tidsskriftet, "åreforkalkning, trombose, og Vascular Biology" sænkede deres risiko for hjertesygdomme på grund af effekten af ​​alkohol tilbagetrækning på LDL partikelstørrelse. Sammenlignet med en kontrolgruppe, der fortsatte stort forbrug af alkohol, de sofavælgerne skiftede diameteren af ​​LDL-partikler i deres blod fra mindre til større, forbedre den generelle LDL profil og reducere oxidative egenskaber forbundet med små, tætte LDL-partikler. Oxidation opstår, når elektroner bryde fri fra molekylet, der forårsager celleskader.

 • Tags:

Posts Carousel