Alkohol kan hjælpe ældre kvinder, men ikke mænd, lever længere


Alkohol kan hjælpe ældre kvinder, men ikke mænd, lever længere
Credit: Monkey Business Images / Shutterstock.com

På trods af hvad du måske har hørt, de eneste ældre voksne, der får sundhedsmæssige fordele fra at drikke alkohol, er kvinder i alderen 65 eller ældre, ifølge en ny undersøgelse af personer over 50 år og selv for denne gruppe, fordelene ved at drikke er beskedne, og diskutabelt, sagde forskere.

I den nye undersøgelse, forskere kigget på levetid og alkoholforbrug. De fandt, at hos kvinder i alderen 65 og ældre, dem, der drak moderat levede længere end dem, der aldrig drak.

For eksempel, kvinder over 65 år, som drak omkring fem alkoholiske drikke om ugen var 27 procent mindre risiko for at dø i løbet af undersøgelsen i forhold til kvinder, der ikke drikker overhovedet. [Hvordan 8 Fælles Medicin interagerer med alkohol]

Dog kan disse resultater skyldes et lykketræf kaldet selektionsbias, siger forskerne. For eksempel er det muligt, at ældre kvinder, der deltog i undersøgelsen er sundere end kvinder på samme alder, der ikke gjorde, siger forskerne.

Mænd i alderen 50 og 64, som drak også levede længere end dem, der aldrig drak, fandt forskerne. Men alkohol var ikke så beskyttende for denne gruppe, som den var for kvinder over 65 år Drinking ikke hjælpe kvinder i alderen 50 og 64, eller mænd i alderen 65 og ældre bor længere, siger forskerne.

Andre undersøgelser har bundet alkohol til sundhedsmæssige fordele, men forskning har overvejende fokuseret på beskæftigelse, midaldrende mennesker, siger Craig Knott, den ledende forsker af den nye undersøgelse og en ph.d.-kandidat for epidemiologi og folkesundhed ved University College London i Det Forenede Kongerige.

Den nye undersøgelse så kun på personer over 50 år, da alkohol kan have forskellige effekter i denne population. Som mennesker alder, deres kroppe mister typisk evnen til effektivt at metabolisere alkohol. Desuden fordi seniorer er mere tilbøjelige end yngre voksne til at tage receptpligtig medicin og har sundhedsmæssige forhold, der kan ikke blandes godt med alkohol, "det var uklart, om virkningerne af alkoholforbrug i populationer erhvervsaktive alder nødvendigvis vil udvide til ældre personer," Knott fortalte levende Science.

For at undersøge, brugte forskerne Health Survey for England, en årlig undersøgelse, der overvåger folks sundhed, og omfatter spørgsmål om gennemsnitlige ugentlige alkoholindtag. Forskerne kiggede på undersøgelser fra omkring 53.000 deltagere, og i løbet af den seks til 10-årig undersøgelse, omkring 8.300 mennesker døde.

Forskerne delte deltagerne i grupper efter køn og alder for at undersøge sammenhængen mellem alkoholforbrug og død i løbet af undersøgelsen. Desuden forskerne justeret resultaterne for en række faktorer, der kan påvirke folks levetid, herunder personlige, socioøkonomiske og livsstilsfaktorer.

En anden vigtig forskel hjalp forskerne forbedre tidligere forskning. I tidligere undersøgelser blev drikker typisk sammenlignes med nondrinkers, men "nondrinker" gruppe ofte inkluderet tidligere drikker, en befolkning, der ofte har flere sundhedsproblemer end folk, der aldrig drak overhovedet. I den nye undersøgelse, forskerne sammenlignede drikker med folk, der aldrig drak.

"Det er vigtigt, tidligere drikkende synes at være mindre sunde og har større risiko for dødelighed [død i løbet af undersøgelsen] end aldrig-drikkende," Knott sagde. Det er muligt, at tidligere undersøgelser har fundet sundhedsmæssige fordele blandt lys drikker, fordi forskerne sammenlignet dem med en gruppe, herunder både former- og aldrig-drikkende, i stedet for bare aldrig-drikkende, sagde han.

I den nye undersøgelse, at gruppen af ​​kvinder, der nød godt beskedent fra at drikke sagde, at de drak i gennemsnit omkring fem drinks eller færre om ugen. Midaldrende mænd, som nød godt minimalt fra at drikke, rapporterede drikker i gennemsnit 7 til 10 drinks ugentligt.

Undersøgelsen kan hjælpe sundhedsmyndigheder skrive nye og mere pålidelige retningslinjer for ældre drikke, siger forskerne.

"Dette er et stort og omhyggeligt udført undersøgelse," siger Dr. Kathryn Rexrode, en associeret læge på Brigham and Women 's Hospital og en lektor i medicin ved Harvard Medical School i Boston, som ikke var involveret i den nye undersøgelse.

Men på trods af undersøgelsens størrelse, ikke der var nok kvinder i gruppen af ​​personer i alderen 50 og 64 for at afgøre, om alkoholindtagelse var forbundet med en længere levetid, Rexrode noteret. Hvad mere er, kun forskerne kigget på alkoholindtagelse på et tidspunkt, og mange mennesker døde i gennemsnit 10 år efter første syn.

"Således kunne alkohol har ændret sig i mellemtiden, og førte til fejl i estimeringen af ​​de foreninger," Rexrode sagde.

Indtil mere forskning er udført på drikke niveauer hos voksne og risiko for en tidlig død, "individer bør ikke foretage drikke for at forlænge livet,« Rexrode sagde.

I en ledsagende redaktionel, professor Mike Daube fra Curtin University i Australien, som ikke var involveret med studiet, roste forskerne for at studere alkohol er sundhedsmæssige effekter. Ofte alkohol virksomheder trompet sundhedsanprisninger, men "sundhedsrådgivning bør komme fra sundhedsmyndigheder, ikke fra alkohol branchen," Daube sagde i det redaktionelle.

»I sundhed som andre steder, hvis noget ser for godt til at være sandt, det skal behandles med stor forsigtighed," sagde han og tilføjer, at sundhedspersonale skal fortælle patienterne, at alkohol, selv ved lave niveauer, kan ikke beskytte mod hjerte-kar-sygdom eller en tidlig død hos ældre.

Undersøgelsen blev i dag (februar 10) offentliggjort i tidsskriftet BMJ.

Posts Carousel