Aktive ældre voksne kan have lavere Alzheimers Risk

  • In Default
  • December 26
  • 4 Views
  • 0 comments

Aktive ældre voksne kan have lavere Alzheimers Risk


Credit: Monkey Business Images | Dreamstime

Mennesker, der er fysisk aktive i deres ældre år kan sænke deres risiko for at udvikle Alzheimers sygdom, viser en ny undersøgelse.

Resultaterne viser, at folk i bunden 10 procent af daglig fysisk aktivitet var 2,3 gange større sandsynlighed for at udvikle Alzheimers sygdom i løbet af en 3,5 årig periode, sammenlignet med folk i top 10 procent af den daglige aktivitet.

"Resultaterne af vores undersøgelse viser, at alle fysiske aktiviteter - herunder motion samt andre aktiviteter, såsom madlavning, opvask og rengøring - er forbundet med en reduceret risiko for Alzheimers sygdom," undersøgelse forsker Dr. Aron S. Buchman, en lektor i neurologiske videnskaber på Rush University Medical Center, sagde i en erklæring.

Resultaterne er inline med de tidligere undersøgelser, som har også foreslået en sammenhæng mellem øget fysisk aktivitet og en reduceret risiko for Alzheimers. Den nye undersøgelse er forskellig fra andre i, at forskere der indgår en objektiv måling af folks aktivitetsniveau, siger Buchman.

Undersøgelsen omfattede 716 ældre, hvis gennemsnitlige alder 82. Deltagerne bar en enhed kaldet en Actigraph, der overvåger bevægelse og aktivitet på deres ikke-dominerende håndled uafbrudt i 10 dage. Deltagerne rapporterede også deres fysiske og sociale aktiviteter.

Deltagerne tog også årlige kognitive tests for at måle hukommelse og tænkning evner. Ingen af ​​undersøgelsens deltagere havde demens ved undersøgelsens start.

Over 3,5 årig undersøgelse, 71 deltagerne udvikle Alzheimers.

Intensiteten af ​​en persons fysiske aktivitet også gjort en forskel i risikoen for at udvikle Alzheimers, ifølge undersøgelsen. Folk i bunden 10 procent af intensiteten af ​​fysisk aktivitet var 2,8 gange så stor risiko for at udvikle Alzheimers sygdom som folk i den øverste procent af intensiteten af ​​fysisk aktivitet.

Alligevel fordi Actigraph blev båret på skrive, aktiviteter som kok og spillekort var gavnlig, siger Buchman.

"Disse resultater giver støtte til bestræbelserne på at tilskynde alle typer af fysisk aktivitet, selv i meget gamle voksne, som måske ikke være i stand til at deltage i en formel øvelse, men kan stadig nyde godt af en mere aktiv livsstil," Buchman sagde.

En ud af otte mennesker i USA over 65 år har Alzheimers sygdom. Antallet af amerikanere over 65 år vil nå op på næsten 80 mio i 2030, ifølge undersøgelsen.

[Frygter du Alzheimers sygdom? Stem i vores meningsmåling.]

"Vores undersøgelse viser, at fysisk aktivitet, hvilket er en let modificerbar risikofaktor, er forbundet med kognitiv tilbagegang og Alzheimers sygdom. Dette har vigtige konsekvenser for folkesundheden,« Buchman sagde.

Undersøgelsen er offentliggjort på linje onsdag (april 18) i tidsskriftet Neurology.

Give det videre: Folk, der er mere aktive i deres ældre år kan sænke deres risiko for Alzheimers sygdom, en ny undersøgelse viser.

Posts Carousel