Ældre kvinder har større risiko for den fælles STD, undersøgelse tyder


Ældre kvinder har større risiko for den fælles STD, undersøgelse tyder

Tirsdag, 12 JULI (healthday News) - Den seksuelt overført sygdom trichomoniasis kan være langt mere udbredt blandt ældre kvinder end dem i 20'erne, og forskerne anbefaler rutinemæssig screening for seksuelt aktive kvinder i alderen 40 og ældre.

"Vi synes normalt af kønssygdomme som mere udbredt i de unge, men vores undersøgelsens resultater viser klart, at med [trichomoniasis], mens alt for mange unge mennesker har det, endnu mere, er ældre kvinder smittet," sagde undersøgelsens ledende undersøgelse investigator, Charlotte Gaydos, professor ved Johns Hopkins University School of Medicine, på et universitet pressemeddelelse.

Trichomoniasis (almindeligvis kendt som "trich") er forårsaget af parasitten Trichomonas vaginalis. Det er den mest almindelige seksuelt overførte sygdomme i USA, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC). WHO anslår, at 173 millioner mennesker verden over bliver smittet hvert år.

Undersøgelsen, berammet til præsentation tirsdag på det årlige møde i International Society for STD forskning i Quebec City, Canada, viste også, at sorte kvinder var mere end tre gange så stor sandsynlighed for at blive smittet som hvide (20 procent vs. 5,7 procent). Undersøgelsens forfattere spekuleret på, at forskelle i indkomst, uddannelse og beskæftigelse kunne forklare denne forskel.

Infektionen er let opklaret med antibiotika. Hvis venstre ubehandlet, dog kan trichomoniasis føre til alvorlige helbredsproblemer, såsom underlivsbetændelse eller komplikationer under graviditeten, såsom for tidlig fødsel.

Ved at studere 7593 amerikanske kvinder 18-89 år på tværs 28 stater, fandt forskerne, at 8,7 procent testet positiv for trichomoniasis, men STD var mere udbredt blandt ældre kvinder. Tretten procent af kvinder 50 og ældre havde parasitten, og kvinder i 40'erne bugserede tæt bagefter med en 11 procent infektion sats, undersøgelsen fundet.

Kvinder i 20'erne, på den anden side, havde en infektion på 8,3 procent.

"Trichomonas infektioner er helt behandles med antibiotika," siger Gaydos. "Og disse høje tal virkelig garanterer ældre kvinder at blive screenet af deres familie læger og gynækologer under rutinemæssige check-ups for at sikre, at de ikke er inficeret og er ikke uforvarende at sprede det til andre."

Inficerede mennesker kan ikke opleve symptomer, der typisk omfatter flydende udflåd fra skeden eller penis, irritation mens urinating og genital kløe.

"Det, vi virkelig vidne med trichomonas, især i ældre kvinder, er, at ingen nogensinde set, ingen nogensinde testet og diagnosticeret, og ingen er virkelig at få behandlet, så infektionen fortsætter år efter år," siger Gaydos. Undersøgelsens forfattere tilføjede, at føderale agenturer bør kræve, at trichomoniasis rapporteres til CDC ligesom andre seksuelt overførte sygdomme, såsom klamydia og gonorré, så den offentlige sundhed embedsmænd bedre kan spore og forhindre tilstanden.

Mænd skal også testes og behandles for trichomoniasis at reducere risikoen for re-infektion, især i situationer, der involverer flere sex-partnere, sagde forfatterne.

Eksperter opmærksom på, at forskning præsenteret på møder anses foreløbig, fordi det ikke er blevet underkastet den strenge kontrol kræves til offentliggørelse i et peer-reviewed medicinske tidsskrift.

Flere oplysninger

De amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse giver flere oplysninger om trichomoniasis vaginalis.

- Mary Elizabeth Dallas

KILDE: Johns Hopkins Medicine, pressemeddelelse, 12 juli 2011

Sidst opdateret: 12 Juli 2011

Posts Carousel