Ældre Kvinder behøver ikke Mammografi Hver år


Ældre Kvinder behøver ikke Mammografi Hver år


Credit: Dreamstime

For ældre kvinder, der har en mammografi hvert andet år for at lede efter brystkræft er så gavnligt som at få screenet årligt rapporterer en ny undersøgelse.

Forskere ved University of California, San Francisco fandt, at screening af kvinder i alderen mellem 66 og 74 hvert andet år i stedet for hvert år ikke øger sandsynligheden for, at kvinder vil blive diagnosticeret med brystkræft sene.

Hvad mere er, hvert andet år mammografiscreening fører til færre falsk positive resultater i disse kvinder. Forskerne fandt, at 48 procent af kvinderne i alderen 66 og 74, som gennemgik årlige mammografi havde falsk-positive resultater. Blot 29 procent af kvinderne i denne aldersgruppe, der blev screenet hvert andet år haft sådanne resultater.

En falsk-positivt resultat opstår, når radiologen opdager en mistænkelig læsion i brystet, der ISNA € ™ t ondartet. Men opfølgende test, såsom ultralyd eller en biopsi, der skal gøres for at udelukke kræft.

Under andre sygdomme såsom diabetes eller hjertesygdom påvirkede ikke forholdet til gavn for skade i screening ældre kvinder, ifølge forskerne.

For denne undersøgelse, forskerne analyserede screening data for 2.993 kvinder i alderen 66 og 89, der var blevet diagnosticeret med brystkræft, og 137.949 kvinder i samme aldersgruppe, der ikke har brystkræft.

Den amerikanske Forebyggende Services Task Force anbefaler, at kvinder aldre 50-74 får en mammografi hvert andet år, at bemærke, at "den nuværende dokumentation er utilstrækkelig til at vurdere de ekstra fordele og skadelige virkninger af screening mammografi hos kvinder 75 år eller derover." The American Cancer Society anbefaler, at kvinder 40 og ældre har en mammografi hvert år starter ved 40 år og fortsat, så længe de er ved godt helbred.

Undersøgelsen "udfylder en vigtig information hul, da ansvarlig pleje organisationer ikke fat screening intervaller eller screening ophør hos kvinder i fremskreden alder eller med en væsentlig byrde af sygdom," undersøgelse medforfatter Dejana Braithwaite, Ph.D., sagde i en erklæring.

Ældre kvinder, der har mammografi hvert andet år, kan nu ånde lidt lettere. "De får ingen ekstra fordel af den årlige screening, og står næsten det dobbelte de falske-positive og biopsi anbefalinger, som kan forårsage angst og besvær," senior undersøgelse forfatter Karla Kerlikowske, MD, sagde i en erklæring.

Undersøgelsen synes online 5 februar i Journal of National Cancer Institute.

Give det videre: At få en mammografi hvert andet år er fint for ældre kvinder.

Denne historie blev leveret af MyHealthNewsDaily, en søster websted til LiveScience. Følg MyHealthNewsDaily på TwitterMyHealth_MHND. Vi er også på Facebook & Google+.

Posts Carousel