6 Kategorier af Nutrition


 • 6 Kategorier af Nutrition
  6 Kategorier af Nutrition Kreditering Stephanie Loaiza / Demand Media
 • Fødevarer er ikke kun et middel til energi, men det giver også kroppen med vitale næringsstoffer til at udføre specifikke og vigtige opgaver, såsom regulering og knogle vedligeholdelse temperatur. Ernæring er en nøglefaktor i at skabe en sund og stærk krop; der er seks essentielle næringsstoffer kategorier for at huske på, når forbereder en afbalanceret kost.

  Vand  6 Kategorier af Nutrition
  Photo Credit Stephanie Loaiza / Demand Media

  Vand er det vigtigste næringsstof for mennesker; uden det, kan kroppen ikke overleve. Mens vandet ikke producerer energi, det giver væsentligt hydrering. Er afgørende Staying hydreret, da den menneskelige krop består af 70 procent vand; celler i kroppen er væskefyldte, og disse celler har brug for hydrering til at udføre enkelte opgaver såsom temperatur regulering, og transport ernæring og ilt. Sved, vandladning og afføring alle udskille vand fra kroppen, og at fluid skal udskiftes for at holde det hydreret. De fleste sundhedspersonale anbefaler at drikke otte glas vand om dagen for at genopbygge tabte væsker.


  Kulhydrater  6 Kategorier af Nutrition
  Photo Credit Stephanie Loaiza / Demand Media

  Når folk tænker på ernæring, de normalt tænker på energi til kroppen. Kulhydrater, kroppens primære energikilde, yde den nødvendige magt for at holde vigtige organer såsom hjertet og hjernen kørende. Der er to klasser af kulhydrater - simple og komplekse. Simple kulhydrater er sukkere, såsom tabellen sukker og majssirup. Komplekse kulhydrater er hele korn, ris, pasta og kartofler. Komplekse kulhydrater give langsigtet energi, i modsætning til simple kulhydrater, som har en tendens til at brænde ud hurtigt.


  Protein  6 Kategorier af Nutrition
  Photo Credit Stephanie Loaiza / Demand Media

  Proteiner er byggestenene i livet. Proteiner udgør alle væv og struktur i kroppen. De er vigtige for muskel reparation og vækst, giver energi og varme og transporterer næringsstoffer ind i blodstrømmen. Protein kan findes i en række forskellige kilder, men især i kød. Fisk, fjerkræ, æg, bønner og nødder er også gode kilder til protein.


  Fedtstoffer  6 Kategorier af Nutrition
  Photo Credit Stephanie Loaiza / Demand Media

  Denne vigtigt næringsstof har fået et dårligt ry fra medierne og fad kost mængden, men i modsætning til populær tro, det er et vigtigt element i en velafbalanceret kost. Fedtstoffer er ikke kun bruges til energi, men for regulering temperatur. Fedtstoffer bør indtages i moderate mængder, da spiser for meget af dem kan føre til fedt oplagring i kroppen. Fedt kan være mættet eller umættet. Mættet fedt er animalske fedtstoffer sådan kød, smør og svinefedt, og har været knyttet til bestemte typer af kræft og hjertesygdomme. Umættede fedtstoffer er i vegetabilske olier, og er sundere end mættet fedt. Omega-3 fedtsyrer, i koldtvands fisk som laks, betragtes ikke kun sundt, men gavnlige.


  Vitaminer  6 Kategorier af Nutrition
  Photo Credit Stephanie Loaiza / Demand Media

  Vitaminer kan tages som kosttilskud, men hvis du opretholde en afbalanceret og sund kost, er kosttilskud sjældent nødvendigt; vitaminer er i de fleste uforarbejdede fødevarer. Vitaminer er vigtige for opbygningen af ​​immunsystemet, bekæmpe infektioner og regulere kropsfunktioner. Alle frugter, grøntsager og fuldkorn er fulde af vitaminer, såsom vitamin C, vitamin A, vitamin E og vitamin K - alle vigtige for opretholdelse af kroppens funktioner.


  Mineraler  6 Kategorier af Nutrition
  Photo Credit Stephanie Loaiza / Demand Media

  Mineraler hjælper kroppen arbejde ordentligt ved at hjælpe opbygge væv og regulere kropsvæsker. Mange mineraler er vigtige i den menneskelige krop, men et par af de vigtigste er calcium, kalium, natrium, magnesium og jern. Disse er i kød, fuldkorn og mælk.

 • Tags:

Posts Carousel