3 måder at hjælpe din læge hjælpe dig

  • In Default
  • September 23
  • 3 Views
  • 0 comments

Tweet

3 måder at hjælpe din læge hjælpe dig

Det gjorde ikke overraske mig, når jeg har modtaget denne e-mail efter sidste uges indlæg om concierge medicin:

Jeg ville ønske jeg havde råd til at betale min læge 2000 dollars gebyr for concierge service, men jeg kan ikke. Som et resultat, vil jeg være at skifte over til en ny læge i et par måneder. Det er så vigtigt for mig at opbygge tillid og forholdet jeg har med min eksisterende læge, men jeg er bange for det kommer til at være endnu mere vanskeligt, da lægerne er mere og mere forhastet og presset i disse dage. Jeg ville elske at høre nogen tips om, hvordan man håndterer dette dilemma.

Det viser sig, at for nogle gang jeg har haft en interesse i dette emne så godt, stammer primært fra mine egne tidligere erfaringer med sundhedsvæsenet for mange år siden, da jeg var i den situation at skulle navigere det under min egen sygdom.

Og i dag, på grund af tilstanden af ​​sundhedssystemet, læge-patient forholdet er endnu mere værdifuld såvel som usikre. Den gennemsnitlige tid, vi bruger per besøg svæver omkring 11 minutter-eller endnu kortere. Tilføj i det faktum, at du sikkert allerede har brugt mere tid i venteværelset, end du vil i behandlingen af ​​rum, hvor du sidder knapt klædt på en hård bord med lidt mere at gøre, men stamme dine ører for at høre nærmer fodspor. Ved den tid, lægen ankommer, er du uden tvivl en rod og bunke af følelser. (En sidebemærkning: Jeg besøgte for nylig min gynækolog Jeg blev overrasket-og glad-for at se et tegn på at læse, Sure beats at rå, kløende papir kjole du nødt til at bære. "Du er velkommen til at medbringe din egen badekåbe til dit besøg." . I det mindste er et skridt i den rigtige retning, ikke?)

De fleste patienter er forenet på disse klager: lægen ikke lytter; styrter mig gennem mit besøg; er for hurtig til at bestille en recept eller en test (nogle rapporter anslår, at der fra en femtedel til næsten en tredjedel af alle medicinske tests er unødvendige). Det er bekymrende, men det kun understreger, at, mens defensiv medicin kan bære delvist ansvar, du som patient, skal også bære en del af ansvaret og indgå forholdet som en partner i din egen sundhedspleje. Og som ikke kræver indviklede viden om medicin. Snarere, det indebærer en vis planlægning og nogle praktiske tips

  1. Lav en liste. Sæt dig ned et par dage før dit besøg og organisere dine tanker. Lav en liste over dine tre største bekymringer-de ting, der bekymrer dig mest. Dette hjælper med at organisere samtalen. Det hjælper også at holde samtalen på sporet under dit besøg. Det er for nemt at skride væk (og løber tør for tid!), Hvis du har et vaskeri liste fuld af spørgsmål. Du vil måske spørge lægen, ved starten af ​​din samtale, hvor meget tid han eller hun har afsat til dig.
  2. Stille spørgsmål Du har ret til at vide.; vær ikke bange for at spørge. Spørgsmål behøver ikke at være kompliceret: Hvad tror du det kunne være? Hvad vil du / jeg håber at lære af denne test? Hvorfor er dette væsen bestilt? Hvad er tidslinjen-hvornår vil jeg få resultater, og hvor længe skal det være, før mit problem er løst? Hvad koster? (Hvis dit forsikringsselskab ikke vil dække testen, kan der være andre tests til rådighed.) Hvad er mine andre muligheder? (Du har ret til at acceptere eller afvise, samt få en second opinion.)
  3. Ved slutningen af dit besøg, gentages tilbage, hvad du har lært. Ved at gøre dette, vil du undgå kommunikationsfejl. Det er let at gå glip af nogle ting, uanset om det er fordi du føler dig ængstelig, forhastet eller overvældet. Før doc løber ud af døren, gøre en hurtig, "Så jeg har tænkt mig at ringe til dig mandag eftermiddag for at få mine resultater, ikke?" eller "Du vil have mig til at tage medicinen på tom mave. Er det korrekt?" At du har en opfølgende plan på plads, vil hjælpe dig med at føle sig mere trygge fremadrettet.

Du kan også prøve at læse: Taler med din læge.

Abonner på Midlife Matters via e-mail

Posts Carousel