3-D Imaging Might Make Some Kirurgiske indgreb Safer

  • In Default
  • November 11
  • 2 Views
  • 0 comments

3-D Imaging Might Make Some Kirurgiske indgreb Safer

Af Carina Storrs
HealthDay Reporter

Onsdag September 12 (healthday News) - Forskere i Frankrig har udviklet et computerprogram, de siger kunne gøre kirurgi sikrere ved at give læger med en tredimensionel køreplan af en patients indre.

Programmet, der forvandler medicinske billeder fra CT-scanninger i 3-D billeder, blev testet på en 66-årig kvinde, før operation for at fjerne en tumor fra hendes parathyroidea kirtel.

"Vi mener, billedet vejledning kan repræsentere den næste revolution i kirurgi," sagde undersøgelse medforfatter Dr. Michele Diana, en kirurgisk forskningsstipendiat ved Research Institute mod Digestive Kræft i Strasbourg.

Gruppen skabt et virtuelt billede af patientens hals baseret på forudgående CT-scanninger. Mens CT-scanninger tillod lægerne at finde tumoren i hendes hals, dette 3-D virtuel model gav dem en idé om, hvor hendes nerver og blodkar var Diana forklaret.

Den virtuelle billede advaret lægerne, at en af ​​nerverne i halsen, kaldet larynx nerve, fulgt en usædvanlig pathway.

"I mangel af 3-D modellering, ville vi have gået glip variationen," siger Diana. I stedet hendes kirurger kunne gøre et snit, der undgik skader på hendes laryngeal nerve.

Larynx nerver har en divergerende vej, kaldet nonrecurrent, i mindre end 1 procent af patienterne. Skade på denne nerve kan føre til voice hæshed og voice tab.

"Vi bidrager med mere end 100 tilfælde af parathyroidectomies året, så hvis anatomiske variation er i 1 procent af patienterne, der er ét tilfælde om året. Vi kan ikke tolerere denne form for komplikation, "Diana sagde.

Sagen Rapporten blev beskrevet i et brev offentliggjort September 13 i New England Journal of Medicine.

Den software, Diana og hans kolleger udviklet hjælper kirurger planlægge deres procedure, siger Diana. Desuden kan lægerne overlay det virtuelle billede på toppen af ​​den faktiske billeder taget under operationen for at give dem en idé om væv, nerver og blodkar i det område, hvor de opererer.

En ekspert sagde softwarens kliniske værdi er endnu uvist.

Selv om dette værktøj sandsynligvis ville give læger med information før operation, "det er et spørgsmål om, hvor ofte det vil være nyttigt, og hvor mange mennesker har du til at studere for at få nyttige oplysninger for én person," siger Dr. Bruce Davidson, en professor i otolaryngology-hoved og hals kirurgi ved Georgetown University Hospital i Washington, DC

"Jeg har gjort tusind thyroidectomies, jeg har set tre [nonrecurrent larynx nerver], og jeg har anerkendt hver på tidspunktet, og der var ikke en skade på det," Davidson sagde.

"En masse af 3D-billedbehandling bare naturligt sker i hovedet af kirurgen eller radiolog," Davidson tilføjet.

Mens imaging før skjoldbruskkirtlen og parathyroidea kirurgi er meget almindeligt at lokalisere tumoren, "vi typisk gør en ultralyd og i tilfælde, hvor vi stadig har spørgsmål, vi gør MRI," Davidson sagde.

Modsætning MRI og ultralyd, CT-scanning udsætter patienter for lave niveauer af stråling. CT-scanning kan også forårsage en sjælden komplikation kaldet thyreoidea storm i mennesker med en hyperaktiv skjoldbruskkirtel, der fører til forhøjet blodtryk og agitation.

Diana og hans kolleger arbejder på at opdatere deres software, så det kan oprette virtuelle billeder fra MRI scanning, som ikke medtager disse risici. Programmet kan allerede bruge billeder fra ultralyd, men Diana sagde, at disse er nogle gange mindre præcis end MR.

MRI scanning kan koste to til tre gange mere end CT-scanning, anslået Davidson.

Den aktuelle sag Rapporten er en del af en undersøgelse, som Dianas kollegaer udfører på Research Institute mod Digestive Kræft i Strasbourg for at vurdere nytten af ​​virtuelle hals efterforskning i forbindelse med parathyroidea kirurgi.

Forskerholdet har også brugt deres software til at skabe et virtuelt billede af en patients binyrerne, placeret over nyrerne, som de siger hjulpet guide kirurger fjerne en kræftsvulst binyrerne.

Diana og hans kolleger bruger også deres software for kirurgi til at fjerne tumorer i leveren og bugspytkirtlen.

I disse tilfælde Diana sagde, virtuel udforskning ikke kun hjælper kirurgen undgå nerver og blodkar, men kunne også gøre det lettere at fjerne kun cancervævet mens så meget sunde væv som muligt.

Flere oplysninger

For mere information om skjoldbruskkirtlen og parathyroidea sundhed, besøge American Thyroid Association.

KILDER: Michele Diana, MD, kirurgisk forskning kolleger, Research Institute mod Digestive Kræft, Universitetshospital Institute, Strasbourg, Frankrig; Bruce Davidson, MD, professor og formand, otolaryngologi-hoved og hals kirurgi, Georgetown University Hospital, Washington, DC; 13 september 2012, New England Journal of Medicine

Sidst opdateret: 12 September 2012

Posts Carousel