20 ting du skal smide for bedre sundhed

  • In Default
  • November 27
  • 3 Views
  • 0 comments

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Toss disse nu

af Nicole Cherie Jones

Når vi taler om de trin, du skal tage for at få sundere, de ofte involverer købe nye ting: workout tøj, fitness udstyr, ingredienser til sunde opskrifter, og listen fortsætter. Men at blive den sundeste version af dig selv betyder også at smide de ting, der er holder dig tilbage-og vi ikke kun betyde junkfood. Få din genanvendelse eller skraldespand klar!

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Gamle plastbeholdere

Gå gennem din samling af mad-opbevaringsbeholdere og kaste noget lavet af klar, stiv plast, og stemplet med en 7 eller "PC" (står for polycarbonat). "Det er de typer af containere, der kan indeholde BPA," siger Sonya Lunder, MPH, en senior analytiker hos Environmental Working Group, der også rådgiver kastede skæve eller knækkede containere. Mens producenterne har tage BPA ud af mange af de nyere polycarbonat containere, gamle stadig sandsynligvis have det. Og flere ture gennem opvaskemaskinen kan op leecher af kemikaliet. Lunder advarer også imod opvarmning enhver type plast i mikrobølgeovnen på grund af kemisk-leecher bekymringer. "Glas er sikrere generelt," siger hun.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Luftfriskere

Selvom nogle virksomheder for nylig har meddelt, at de er udfasning phthalater, der bruges til at hjælpe duft dvæle længere, mange luftfriskere (faste stoffer, spray, og plug-ins) stadig indeholde denne type kemikalie, som i store doser kan have skadelige virkninger på reproduktion eller udvikling. "Disse produkter er simpelthen kemiske parfume, som du sætter i luften," siger Lunder, der hævder, at det er meget sundere at tage sig af den egentlige årsag til en lugt end maske det med kemikalier.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Antibakteriel sæbe

Antibakteriel sæbe ikke er mere effektiv til at dræbe bakterier end den regelmæssige stuff-og de kan ikke være sikker, ifølge en 2014 FDA rapport. Triclosan, den aktive bestanddel i antibakterielle rensemidler, har vist sig at ændre hormon regulering i dyr, og der er også bekymring for, at kemikaliet kan bidrage til antibiotikaresistens.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Din stash af kost soda

Hvis du ikke allerede har, kan du ønsker at genoverveje din kost soda vane-især hvis du forsøger at tabe sig. En langt-summede-om undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nature fandt, at ikke-kalorie sweetenerssuch som saccharin (Sweet-n-Low), sucralose (Splenda), og aspartam (Equal), kan rod med de tarmbakterier, der spiller en central rolle i sundt stofskifte. Forskerne fandt en sammenhæng mellem disse sødestoffer, ændrede gut mikrober, glucose intolerance og metabolisk syndrom (begge forstadier til type 2-diabetes) i mus og mennesker.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Slidte løbesko

De fleste løbesko skal udskiftes hver 300 til 400 miles, siger Jason Karp, MD, motion fysiolog og forfatter til Løb for kvinder. For en løber, der logger 30 miles om ugen, det er omkring hver tredje måned. Når sko slides ned, mister de deres polstring og er mindre i stand til at absorbere virkningen af ​​din fod landing med hvert trin, overføres så mere kraft til muskler, knogler og sener, at sætte dig i risiko for skader, forklarer han. Hvis du ikke er en runner, erstatte dem omkring hvert halve år, eller så snart du opdager, at slidbanen er leder slidte.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Flosset tandbørste

Hvis du børster om morgenen og om aftenen som du skulle, så vil din tandbørste børster er formentlig ved at blive flosset og slidt hurtigere end du tror. "Efter min erfaring, børster begynder at flosse efter cirka to måneders brug, så jeg anbefaler mine patienter udskifte deres pensler hver tredje måned", siger American Dental Association talsmand Ruchi Sahota, som er praktiserende tandlæge i Californien. Slidte børster er mindre effektive til at rense tænder og kæmper for at undgå forfald.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Clutter

"I sidste ende, vi er, hvad vi mener om, og hvad vi mener om er stærkt påvirket af, hvad vi holder omkring os," siger motiverende taler og life coach Gail Blanke, forfatter smide Fifty ting. Hun kalder de ting, som hverken tjener et bestemt formål eller eksisterer for at gøre du føler dig godt "liv plaque": "Jo mere liv plak vi bunke omkring os selv, jo mindre kan vi fokusere på, hvad vi virkelig interesserer os," forklarer hun. Ikke sikker på hvor du skal begynde? Toss ting, der irriterer dig, hver gang du ser dem, som sokker, der har mistet deres match, eller dit overfyldte køkken junk skuffe. Uanset hvad du beslutter dig for at smide ud (eller donere), dit mål er at skære de fysiske objekter ned til kun de emner, der hjælper dig til at føle energi og nå dine mål.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Tøj, du ikke bære længere

Tag et kig i dit skab. Hvor mange varer du ikke har slidt i det sidste år? Mange mennesker, der har mistet vægt holde de større størrelser rundt, hvis de genvinder det, mens andre holde fast størrelse 2 jeans, de bar i gymnasiet, tænker måske, hvis de kost, de vil passe igen. I begge tilfælde kan se disse elementer hver dag bringe på angst. Det er ikke, hvordan nogen ønsker at føle, når at blive klar.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Madrester dvælende i køleskabet

Når det kommer til meget letfordærvelige fødevarer, der indeholder animalske ingredienser, den tommelfingerregel er at spise, kaste, eller fryse efter tre dage, siger Michael P. Doyle, ph.d., direktør for Center for Fødevaresikkerhed ved University of Georgia. "Listeria er knyttet til skræmmende ting som meningitis, aborter, og endda død," siger han. "Det kan vokse til millioner ved køleskabstemperaturer i under en uge."

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Gammel mascara

Flydende makeup, herunder mascara, kan havnen en masse bakterier, siger Thomas Steinemann, MD, en American Academy of Ophthalmology talsmand, der praktiserer i Ohio. Det er derfor han anbefaler at smide rør væk to til tre måneder efter åbning. "Hver gang du bruger mascara, er du børste den og eventuelle bakterier på dine vipper," siger han. "Du også forurene børste med endnu flere bakterier på din hud eller øjenvipper, så kaste det ind i et fugtigt rum-temperatur miljø, som tilskynder bakterievækst. "En af de primære funktioner i øjenvipper er at holde snavs og bakterier i at trænge ind dit øje, så det er vigtigt at holde makeup du lægger på dem som kim-fri som muligt, tilføjer han.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Dirty kontaktlinse sag

"Brug en beskidt linse sag er en af ​​de primære risikofaktorer for at få øjeninfektioner," siger Dr. Steinemann, der anbefaler at erstatte dig linseetui mindst hver tredje måned, samt rengøring, lufttørring nedad, og med friske løsning dagligt. "Selv hvis du pleje din linse sag kræsent, en snavset biofilm bygger op på overfladen, der er en magnet for snavs og bakterier," forklarer han. "Hvis du ikke ændrer det ud for en ny, er du sætte dig selv i risiko for en potentielt alvorlig øjeninfektion som en sår på hornhinden, der kan blive smittet og selv når helet-resultat i et ar, der kan påvirke dit syn , "tilføjer han. Ikke rode med dine øjne, folk!

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Uaktuelle krydderier

Krydderier, der er blevet hængende i din frysere i årevis sandsynligvis ikke vil gøre dig syg, men de vil ikke tilføje enhver smag til din mad, som er nøglen, når du forsøger at tilberede sunde måltider, der ikke går overbord på fedt eller kalorier. Friske krydderier kan betyde forskellen mellem intetsigende måltider, der får dig til at overveje at give op på dine mål og bestilling levering, og utroligt smagfuld mad, der er godt for dig og tilfredsstillende.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Gammel solcreme

Når det kommer til solcreme, udløbsdatoen virkelig betyder noget, siger Beth Lange, ph.d., chefforsker ved Personal Care Products Rådet. Kemikalierne, der blokerer solen nedbrydes over tid, så uanset hvor meget du slather på, det kommer ikke til at beskytte din hud mod ældning eller kræftrisiko.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Gammel lip gloss

Alt, hvad der bruges rundt om munden samler en masse bakterier hurtigt, og jo længere bakterierne sidder i en fugtig rør, jo mere vokser. Dette øger din chance for infektion, hvis det kommer i en klippe eller revne på den sarte hud af dine læber. Af denne grund, eksperter anbefaler, at du smider ud lip gloss eller anden læbe makeup ikke mere end seks måneder efter, at du åbner den og begynde at bruge den, eller ved udløbsdatoen, dog senest.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Muggen, tilstoppede luftfiltre

Hvis du har en luftrenser derhjemme, får du en guldstjerne. "HEPA filtreret luft rengøring udstyr-den mest effektive form-er vigtige, fordi ifølge EPA, indendørs luftkvalitet er 25 til 100 gange værre end udendørs," siger Philip Tierno, ph.d., en mikrobiolog med New York University. Faktisk kan den gennemsnitlige 1.500 kvadratfod hus akkumulere 40 pounds af støv (40.000 husstøvmider pr ounce). "En ud af fem amerikanere lider af allergi eller astma, som kan forværres af støv, mug og bakterier i luften, så et godt filtersystem går en lang vej," tilføjer han. Bare glem ikke at udskifte filteret hver så ofte eller du kan faktisk være voksende mug og bakterier, og blæser forureninger tilbage i din luft. Hvor ofte afhænger af, hvilken slags du har, så tjek med din producent og bruge sin sunde fornuft. En afslørende tegn det skal blive kastet er en muggen lugt.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Strakte-out bh'er

Hvornår er sidste gang du gik bra shopping? Den elastiske i bh'er kan få strakt ud over tid (vaskemaskinen fremskynder denne proces), hvilket betyder mindre støtte til dine piger. "Udskiftning en bh, når det ikke længere giver komfort og støtte vil medvirke til at reducere rygsmerter i tungere kvinder, og kan bremse den naturlige proces med aldring i brystvæv," siger specialist breast Kristi Funk, MD. (Det "naturlige proces med aldring" er flænge.)

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Dit køkken svamp

Undersøgelser viser køkkenet svampen er den germiest ting i den gennemsnitlige amerikanske husstand, siger Tierno. Mens nogle eksperter anbefaler microwaving svampe dagligt for at zappe bakterier, Doyle anbefaler springe dem helt: "Når du bruger en svamp til at rengøre kødsaft, som kan indeholde skadelige mikrober som salmonella, og det forbliver fugtigt ved stuetemperatur, de vokser hurtigt og undersøgelser viser selv opvaskemaskinen ikke dræber dem. "Han rådgiver ved hjælp af en vaskeklud til at rense retter i stedet snuppe en ren hver par dage, og kaste beskidte dem ind med dit vasketøj. "Fordi det er tyndere, en vaskeklud tørrer hurtigere end en svamp mellem skylninger, som hjælper betydeligt langsom bakterievækst," forklarer han.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Plastic skærebrætter

Udskæring og afpudses på plast skærebrætter scores overfladen (disse linjer, du begynder at se efter de første par gange, du bruger en). Når bakterier komme ind i disse små riller og begynder at vokse, kan de være meget svært at slippe af med, siger Doyle. Han anbefaler at skifte til træ skærebrætter, fordi træ indeholder harpiks, der er naturligt antimikrobiel. Oversættelse: når du scorer et træ skærebræt og bakterier siver ind, det dør i stedet for trives.

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Intelligente enheder

Du behøver ikke at smide din iPhone eller Android helt ud (phew!), Men du bør helt sikkert tage stikket fra tid til anden. Montering forskning viser, at information overload-hvad der sker, når du bruger intelligente enheder konstant-er knyttet til depression og angst. Nylige undersøgelser tyder på, at dette gælder især for folk, der er alt for knyttet til deres smartphones og tablets, og for dem, der bruger flere enheder på én gang (som eksperter kalder medier multitasking). Power ned og stuve dine enheder i en skuffe mindst et par gange om ugen for at give din hjerne en pause, helst på et sæt tidsplan (f.eks hverdage efter 09:00 eller weekend morgen før middag).

20 ting du skal smide for bedre sundhed

Credit: Getty Images

Din stol

Globale undersøgelser viser, at den gennemsnitlige person sidder 7,7 timer om dagen, og nogle skøn folk sidder op til 15 timer om dagen, siger Robert Emery, professor i arbejdsmiljø ved University of Texas School of Public Health. Overdrevne siddende påvirkninger kroppens metaboliske system, og kan føre til fedme, forhøjet blodtryk, diabetes, cancer, og depression. Men det er ikke så simpelt som at sætte i mere tid på gym, som måske ikke engang vende "siddende sygdom," tilføjer Emery. American Medical Association anbefaler at skifte til et stående desk for arbejde som en glimrende måde at bekæmpe de sundhedsmæssige problemer forbundet med for meget siddende.

Posts Carousel