12 Overraskende Årsager til depression


12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Hvorfor er jeg deprimeret?

af Caroline Murray

Der er mange kendte depression udløser: Trauma, sorg, finansielle problemer, og arbejdsløsheden er blot nogle få.

Men hvis du er deprimeret, og ingen af ​​disse gælder for dig, kan det være svært at lokalisere en bestemt årsag.

I sandhed, kan der ikke være en konkret årsag til din depression. Men her er nogle lidet kendte årsager til at overveje.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Sommervejr

Seasonal Affective Disorder (SAD) er mest almindeligt forbundet med vintertræthed, og det rammer omkring 5% af amerikanerne.

Men for mindre end 1% af de mennesker, denne form for depression rammer om sommeren. Varmt vejr depression opstår, når kroppen oplever en "forsinkelse tilpasning til nye sæsoner," siger Alfred Lewy, MD, professor i psykiatri ved Oregon Health and Science University i Portland.

I stedet for at vågne og nyde daggry, kroppen har svært ved at tilpasse, siger han, hvilket kan skyldes ubalance i hjernens kemi og hormonet melatonin.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Rygning

Rygning har længe været forbundet med depression, selvom det er en kylling-eller-ægget scenario: Folk, der er depression-tilbøjelige kan være mere tilbøjelige til at tage den vane.

Imidlertid er nikotin kendt for at påvirke neurotransmitter aktivitet i hjernen, hvilket resulterer i højere niveauer af dopamin og serotonin (som også er virkningsmekanismen for antidepressive lægemidler).

Dette kan forklare den vanedannende af lægemidlet, og de humørsvingninger, der kommer med tilbagetrækningen, samt hvorfor depression er forbundet med rygestop. Undgå cigaretter-og opholder sig røgfri-kunne hjælpe balance din hjerne kemikalier.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Sygdom i skjoldbruskkirtlen

Når skjoldbruskkirtlen, en sommerfugl-formet kirtel i nakken, ikke producerer nok thyroideahormon, er det kendt som hypothyroidisme, og depression er en af ​​dens symptomer. Dette hormon er multifunktionelt, men en af ​​sine vigtigste opgaver er at fungere som en neurotransmitter og regulere serotonin. Hvis du oplever nye depression symptomer-især sammen med koldt følsomhed, forstoppelse og træthed-en skjoldbruskkirtlen test kunne ikke ondt. Hypothyroidisme kan behandles med medicin.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Dårlig søvn vaner

Det er ingen overraskelse, at sove afsavn kan føre til irritabilitet, men det kan også øge risikoen for depression.

En undersøgelse fra 2007 fandt, at når raske deltagere blev berøvet søvn, havde de større hjerneaktivitet efter visning forstyrre billeder end deres veludhvilet modstykker, hvilket svarer til den reaktion, der trykkede patienter har, bemærkede en af ​​undersøgelsens forfattere.

»Hvis du ikke sove, har du ikke tid til at genopbygge [hjerneceller], hjernen stopper fungerer godt, og en af ​​de mange faktorer, der kan føre til, er depression," siger Matthew Edlund, MD, direktør for Center for Circadian Medicin, i Sarasota, Florida., og forfatter til The Power of Rest.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Facebook overbelastning

Bruge for meget tid i chatrooms og sociale netværk? En række undersøgelser tyder nu, at dette kan være forbundet med depression, især i teenagere og preteens. Internet misbrugere kan kæmpe med real-life menneskelig interaktion og mangel på kammeratskab, og de kan have en urealistisk opfattelse af verden. Nogle eksperter endda kalde det "Facebook depression."

I en 2010 undersøgelse, fandt forskerne, at omkring 1,2% af personer i alderen 16 til 51 brugte en uforholdsmæssig meget tid online, og at de havde en højere forekomst af moderat til svær depression. Forskerne bemærkede dog, at det ikke er klart, om Internet overforbrug fører til depression eller hvis deprimerede mennesker er mere tilbøjelige til at bruge internettet.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Enden af ​​et tv-show eller film

Når noget vigtigt kommer til en ende, ligesom en tv-show, film, eller en stor hjem renovering, kan det udløse depression i nogle mennesker. I 2009 nogle Avatar fans rapporterede deprimeret og endda selvmordstanker, fordi filmens fiktive verden ikke var reel. Der var en lignende reaktion på de sidste rater af Harry Potter film.

"Folk oplever angst, når de ser primært til kammeratskab," siger Emily Moyer-Guse, ph.d., assisterende professor i kommunikation ved Ohio State University i Columbus. Med Avatar, Moyer-Guse mistanke mennesker blev "fejet op i en fortælling glemme virkelige liv og [deres] egne problemer."

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Hvor du bor

Du kan endeløst diskutere, om by eller land liv er bedre. Men forskning har vist, at mennesker, der bor i byområder har en 39% højere risiko for affektive lidelser end dem i landdistrikterne. En 2011 undersøgelse i tidsskriftet Nature tilbyder en forklaring på denne tendens: Byboere har mere aktivitet i den del af hjernen, der regulerer stress. Og højere niveauer af stress kan føre til psykotiske lidelser.

Depression satser også variere fra land til land og stat. Nogle stater har højere satser for depression og velstående nationer, der har højere satser end lav indkomst nationer. Selv højde kan spille en rolle, med selvmordsrisiko går op med højden.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Alt for mange valg

Alene antallet af muligheder, uanset om det er ansigtscreme, morgenmadsprodukter, eller apparater, kan være overvældende. Det er ikke et problem for kunder, der pluk den første ting, der opfylder deres behov, ifølge nogle psykologer. Men nogle mennesker reagere på valg overbelastning ved at maksimere eller udtømmende revidere deres muligheder i søgningen efter de allerbedste post. Forskning tyder på, at denne klare stil er knyttet til perfektionisme og depression.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Mangel på fisk i kosten

Lavt indtag af omega-3 fedtsyrer, som findes i laks og vegetabilske olier, kan være forbundet med en større risiko for depression. En 2004 finsk undersøgelse fundet en sammenhæng mellem at spise færre fisk og depression hos kvinder, men ikke hos mænd. Disse fedtsyrer regulerer neurotransmittere som serotonin, hvilket kan forklare linket. Fiskeolie kosttilskud kan arbejde også; mindst én undersøgelse fandt de hjalp depression hos mennesker med bipolar lidelse.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

Dårlig søskende relationer

Selvom ulykkelige relationer med alle kan forårsage depression, en 2007 undersøgelse i American Journal of Psychiatry fandt, at mænd, der ikke fik sammen med deres søskende før alder 20 var mere tilbøjelige til at være deprimeret senere i livet end dem, der gjorde. Selvom det ikke er klart, hvad der er så væsentligt om søskende relationer (det samme var ikke tilfældet for relationer med forældre), forskere tyder på, at de kunne hjælpe børn med at udvikle evnen til at forholde sig med jævnaldrende og socialisere. Uanset årsagen, er for meget mundhuggeri forbundet med en større risiko for at udvikle depression før alder 50.

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

P-piller

Ligesom nogen medicin, kan p-piller har bivirkninger. Orale kontraceptiva indeholder en syntetisk version af progesteron, som undersøgelser tyder kan føre til depression hos nogle kvinder. Årsagen er stadig ukendt, siger Hilda Hutcherson, MD, klinisk professor i obstetrik og gynækologi ved Columbia University i New York. "Det sker ikke for alle, men hvis kvinder har en historie af depression eller er tilbøjelige til depression, de har en øget chance for at opleve depression symptomer, mens du tager p-piller," siger Dr. Hutcherson. "Nogle kvinder kan bare ikke tage p-piller, det er, når vi begynder at se på alternative prævention, ligesom en membran, som ikke indeholder hormoner."

12 Overraskende Årsager til depression

Credit: Getty Images

RX medicin

Depression er en bivirkning af mange medikamenter. For eksempel Accutane og dens generiske version (isotretinoin) er ordineret til at rydde op svær acne, men depression og selvmordstanker er en potentiel risiko for nogle mennesker. Depression er en mulig bivirkning for angst og søvnløshed narkotika, herunder Valium og Xanax; Lopressor, ordineret til behandling af forhøjet blodtryk; kolesterolsænkende lægemidler, herunder Lipitor; og Premarin for menopausale symptomer. Læs potentielle bivirkninger, når du tager en ny medicin, og altid tjekke med din læge for at se, om du kan være i fare.

Posts Carousel