11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

  • In Default
  • September 18
  • 190 Views
  • 0 comments

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Getty Images

Hvad er lupus?

Lupus er en forkortelse for en tilstand kaldet systemisk lupus erythematosus (SLE). Det er en autoimmun sygdom, der kan tage år at diagnosticere, fordi symptomerne kan maskerade som andre sygdomme.

Lupus er ikke sjældne-omkring 1,5 millioner amerikanere, hovedsageligt kvinder, er berørt. Men lupus kan fejldiagnosticeret som leddegigt eller en anden tilstand. Og symptomer, der synes som lupus kan undertiden skyldes en virus.

American College of Rheumatology siger, at hvis en patient har mindst 4 af disse 11 tegn (dog ikke nødvendigvis alle på samme tid) kan de blive diagnosticeret med lupus.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Phototakeusa.com

Sommerfugl udslæt

En vedvarende udslæt over kinder og næse, i den generelle form af en sommerfugl, er "meget karakteristisk" af lupus, siger Dr. Gary Gilkeson, MD, professor i medicin ved Medical University of South Carolina i Charleston.

Mens 30% af lupus patienter typisk få denne udslæt, kan det også skyldes rosacea eller andre hudsygdomme, og alene dette symptom er ikke nok til at gøre en diagnose af lupus.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Corbis

Sollys-udløst udslæt

Udsættelse for sollys eller andre kilder til ultraviolet lys (selv kunstige) kan forværre en lupus patients sommerfugl udslæt. Det kan også udløse sår på andre dele af kroppen, som regel på sol-udsatte områder, og føre til ledsmerter og træthed. Fair-flået patienter tendens til at være hårdest ramt.

Dr. Gilkeson advarer dog, at dette symptom kan overused i diagnosen: "Det er en forvirrende én," siger han. "En masse mennesker siger, at de er sol-følsomme."

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Corbis

Munden eller nasale sår

Sår i munden er en af ​​de mest almindelige symptomer på lupus. Men hvad gør en lupus mund sår unikt, siger Dr. Gilkeson, er, at det kommer som regel smertefri. Og snarere end at udvikle på siderne af munden eller tandkød, disse sår typisk opholde sig på taget af munden. Lupus-relaterede sår kan også blive vist inde i næsen.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Getty Images

Ledhævelse

Fuger, der er rød, varm, tilbud, og hævede kan signalere lupus. Smertende og stivhed alene er ikke nok; leddene nødt til at blive påvirket af gigt og disse andre "kardinale tegn på betændelse," siger Michael Belmont, MD, direktør for lupus klinik på Bellevue Hospital og medicinsk direktør på New York University Hospital for ledsygdomme i New York.

Dr. Belmont bemærker, at mindst to samlinger, typisk mindre, skal konsekvent påvirket i mindst seks uger for symptomet at kvalificere sig som en af ​​de fire diagnostik.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Getty Images

Betændelse i hjertet eller lungerne

Betændelse omkring hjertet (pericarditis) eller lunger (pleuritis) kan være et tegn på lupus. Men begge betingelser er mere almindeligt på grund af virale sygdomme, siger Dr. Belmont.

Selvom betændelse sjældent påvirker funktionen af ​​enten hjerte eller lunger, kan det forårsage kraftige brystsmerter-især når en person er hoste eller tage en dyb indånding, og kan lejlighedsvis gnist åndenød.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Corbis

Urin abnormiteter

Mikroskopiske blodlegemer og proteiner, der ikke normalt findes i urinen kan forekomme i den urinprøver fra nogle lupus patienter. Endnu en gang, kan en masse andre sygdomme være at skyde skylden, herunder urinvejsinfektioner og nyresten.

En sund nyre filtrerer proteiner ud af blodet, da det skaber urin, forklarer Dr. Belmont. Men hvis nyren er betændt og ikke fungerer korrekt, som kan være tilfældet med lupus kan proteiner sniger sig ind i urinen.

Disse abnormaliteter normalt ikke forårsage symptomer. Men hvis tabet af protein (specifikt albumin) er betydelig, kan fødderne svulme. Og hvis nogen har udviklet sig til nyresvigt, kan han eller hun har nogle kvalme og svaghed.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Corbis

Anfald eller psykose

Lupus kan udløse en række hjerne og nervesystem problemer, herunder uspecifikke symptomer som angst, hovedpine og synsproblemer. Men yderligere to konkrete symptomer gøre listen: anfald og psykose, som er en pause fra virkeligheden og kan omfatte vrangforestillinger og hallucinationer.

For mindre specifikke symptomer som hovedpine, kan det være svært at drille hinanden, om de er forårsaget af lupus, medicin anvendes til behandling af det, eller stress af at leve med sygdommen.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Getty Images

Anæmi

Anæmi, eller en utilstrækkelig antal cirkulerende røde blodlegemer, er meget almindeligt, især i lupus mål befolkning: kvinderne. Jernmangel, for eksempel, er ofte til stede under menstruationscyklus. Mere specifikke for lupus, er imidlertid en lidelse kaldet hæmolytisk anæmi.

"Det er ikke bare en lav blodtælling. Betingelsen er aktivt ødelægger cellerne," forklarer Dr. Gilkeson og tilføjer, at visse lab test kan fortælle de typer fra hinanden.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Phototakeusa.com

Discoid udslæt

En discoid udslæt er "temmelig klassiske" i lupus, siger Dr. Gilkeson. De skiveformede patches bliver røde og hævede, og typisk udvikle sig på ansigt, hovedbund og nakke. De ofte efterlade ar.

Mens relativt almindelige i SLE, kan skiveformede udslæt også stå alene i en diagnose af discoid lupus, en type, der kun påvirker huden. Sangeren Seal er blevet diagnosticeret med discoid lupus og har ansigtet ar som resultat.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Getty Images

Positiv ANA test

Den antinukleære antistof (ANA) test er go-to screeningtest for lupus. Hvis resultatet er negativt, siger Dr. Gilkeson, kan du "næsten garantere", at en patient ikke har lupus. På den anden side, et positivt resultat er langt mindre klar; 90% til 95% af folk, der har en positiv ANA test ikke har lupus.

Anas er proteiner, som kroppen, der kan knytte til DNA og andre stoffer i celler. Men bare fordi de er til stede i kroppen betyder ikke nødvendigvis, at de vil angribe disse stoffer. Disse antistoffer er fundet i mindst 5% af den almindelige befolkning, så der er "mange flere mennesker går rundt med Anas, som er helt raske eller har nogle sygdom, der ikke har noget at gøre med lupus," tilføjer Dr. Belmont.

11 Symptomer bruges til at diagnosticere Lupus

Credit: Corbis

Andre antistof-test

At trævle som folk med positiv ANA tests rent faktisk har lupus, kan yderligere blod arbejde skal gøres. Læger kigge efter andre potentielt besværlige antistoffer, så de vil teste for anti-dobbeltstrenget DNA og anti-Smith antistoffer. Disse tests er mindre tilbøjelige til at være positiv, medmindre en patient virkelig har lupus. Imidlertid kunne en person, som har negative testresultater stadig har lupus, selvom dette ikke er tilfældet i forbindelse med ANA test.

"Disse bekræftende antistoffer er meget afgørende for nøjagtigheden og pålideligheden af ​​diagnosen," siger Dr. Belmont. Den række forsøg, kombineret med ANA, tilføjer han, sædvanligvis vil tilvejebringe en forholdsvis pålideligt svar.

Posts Carousel