10 tips til dating med depression


10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Finde kærligheden

af Tammy Worth

Omkring 18 millioner amerikanere lider af depression og yderligere 20 millioner på verdensplan brug dating websites hver måned, i henhold til Online Dating Magazine. Chancerne er, der er mennesker, der vil være i begge grupper.

Men dating kan være en udfordring, når du lider af depression. "Nogle gange, hvis du ikke har lyst til smilende, men er i en situation, hvor du forventes at være lykkelig, kan det gøre du føler endnu værre," siger Helen Friedman, PhD, en klinisk psykolog i privat praksis i St. Louis.

Sagt, møde en ny person kan også være en kilde til glæde. Disse 10 enkle tips kan hjælpe med at gøre dating en smule lettere.

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Overveje professionel hjælp

Hvis du er deprimeret, kan dating forstørre nogle af dine udfordringer, såsom træthed, irritabilitet, lavt selvværd, og reduceret libido.

Den bedste måde at holde stærk? Søge behandling, hvis du ikke allerede har.

Med større bevidsthed om depression, har den stigmatisering af psykisk sygdom aftaget noget. Terapi og / eller medicin anvendelse er almindelig og ofte meget vellykket.

Mere end 80% af mennesker, der søger behandling få nødhjælp fra symptomer, ifølge Mental Health Amerika.

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Tid det rigtigt

Du er nødt til at passe godt på dig selv, før du kan tage sig af en anden person i et forhold.

For at gøre dette, skal du sørge for at engagere sig i positiv selv-snak, siger Friedman. Og hvis du er på medicin, tage det religiøst; være i overensstemmelse med terapi; omgiver dig med en støtteordning af venner og familie; og være omkring optimistiske, positive mennesker.

"Du skal ikke presse dig selv til dato, hvis timingen ikke føles rigtigt," siger hun. "Ær dig selv. Du skal muligvis til at slikke dine egne sår først. "

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Må ikke fortælle på første date

Du behøver ikke skylder den person at drøfte din depression på en første date, siger Friedman.

Hvis tingene bliver mere alvorlige, dog bør du fortælle din potentielle partner. Friedman siger en god tid kan være, når du beslutter dig for at se hinanden udelukkende eller når du bare føler, at du bekymrer sig mere dybt om hinanden.

"Der er altid individuelle forskelle," siger hun. "Noget kan komme op i en samtale, hvor det ville føles som en naturlig tid eller at det ville være uærligt ikke at. Du kan vælge, at tiden til at dele, at du har en depression. "

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Hvordan til at tale om det

Når du føler tiden er inde, Friedman foreslår en tredelt "script".

Først fortæl din partner, at hun er vigtig for dig, nok, så du har noget om dig selv til at dele med hende.

For det andet, ikke bare buse ud "Jeg lider af depression." I stedet, forord det ved at fortælle hende, at der er noget, du har kæmpet med det er et temmelig almindeligt problem, lad hende vide, at du har været diagnosticeret med depression, og at du tager pleje af dig selv ved at søge behandling.

Og endelig understrege igen, at du holder af personen og forholdet. Denne meddelelse er lige så vigtigt som at fortælle hende, at du har depression, siger Friedman.

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Accepter bistand

Ud over at omgive sig med støtte fra venner og familie, Sheela Raja, ph.d., klinisk psykolog og assisterende professor ved University of Illinois i Chicago, siger, det er vigtigt at lade potentielle partnere ved, hvordan de kan hjælpe dig.

For eksempel, hvis du motionerer regelmæssigt for at hjælpe løfte dit humør, så spørg din partner til at slutte sig til dig. Hvis de vil støtte dig i dine bestræbelser, "de kunne være en rigtig målmand," siger hun.

Fortæller dem om de udfordringer, du står eller går til par rådgivning kan også være nyttig. Bare taler om dit forhold, og hvordan depression kan påvirke det lader en person ved, du vil have ham eller hende til at være en del af dit liv.

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Vær tålmodig

Hvis din potentielle partner stiller spørgsmål eller giver råd, anerkende den gode hensigt bag ordene-selv om de ikke er så nyttige.

For eksempel, mænd føler ofte, at det er deres job at gøre deres partner glad, siger Friedman. Forstå hans ønske om at hjælpe, men lad ham vide, at du kan ikke altid sætte på et glad ansigt.

Nogle kvinder, på den anden side, forventer mænd til at tage initiativ til at planlægge datoer eller aktiviteter. Dette kan være svært at gøre, når du er deprimeret, og du har lidt energi. Lad hende vide, at du vil være sammen med hende, men du kan have til at holde tingene afdæmpet.

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Lav libido

Depression, og nogle antidepressiva, kan forårsage dig til at miste interessen for sex.

Hvis du har libido problemer, der er medicin relateret, så tal med din læge om alternativer, der kan være mindre tilbøjelige til at lægge en dæmper på din sexlyst.

Du kan også lade din partner ved, at du holder på andre måder. Hvis du ikke har lyst til at have sex, så lad den person vide, at du stadig finde ham eller hende tiltrækkende ved krammer eller er kærlig.

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Må ikke gentage tidligere dating fejltagelser

Det er vigtigt at kende dine egne svagheder og styrker og forstå din dating faldgruber.

Hvis du finder dig selv at falde i et mønster, der ikke fungerede for dig i fortiden (ligesom dating nogen, der gør du føler dig dårligt om dig selv), lade situationen, og tage noget tid fra eller finde en anden kammerat.

"Terapi kan hjælpe dig med at finde ud af eventuelle problemer, du har, for at gå videre i dine relationer og ikke gentage fortidens fejltagelser," siger Friedman.

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Online dating

Millioner af mennesker henvender sig til internettet for at finde romantiske partnere, men det betyder ikke, det er ikke svært, siger Friedman.

"Det er let at få modet, når dating online," siger hun. "Det tager dygtighed til at vide, hvordan man navigerer dating for at finde nogen speciel."

Der er steder rettet specielt til dem med psykisk sygdom, såsom Nolongerlonely.com. Friedman siger disse typer af sider kan være et godt sted at gå til, men overveje mainstream dating sites som godt.

Giv ikke op efter et møde kun en eller to personer. Diskuter processen med venner og familie; have en god støtte system kan hjælpe.

10 tips til dating med depression

Credit: Getty Images

Accept

En ting at huske om dating er, at alle mennesker har en form for bagage, de bringer med på turen. Så du skal ikke være for hård ved dig selv, siger Los Angeles-baserede terapeut Nancy Irwin, PsyD.

"De fleste mennesker har nogle spørgsmål, som de forvalter, enten deres vægt eller acne eller en fortid," siger hun.

Hvis personen og forholdet er rigtige for dig, depression er sandsynligvis ikke en aftale breaker.

Posts Carousel